Майките: Твърде изморени, но вечно будни


Майките: Твърде изморени, но вечно будни
Снимка: iStock/Guliver

Всички знаем, че майките трябва да се справят с много неща наведнъж. Повечето сутрини са пълна лудница и минават като в мъгла - детето плаче, а вие се опитвате да го облечете за градина, мъжът ви си търси ключовете за колата, кучето лае, защото е гладно. Разбира се, с толкова много ангажименти, вие сте първите, които се събуждат, но и последните, които лягат. И докато се изумяваме от способностите на майките да функционират при такъв ритъм на живот, все пак сме любопитни защо повечето решават да стоят до късно. Ето какво казват повечето.

Трябва да свършат домашните задължения

Често майките жертват скъпоценни часове сън, за да се уверят, че всеки член на семейството е подготвен за следващия ден. Съставянето на списъци за пазаруване, миенето на чинии и сгъването на дрехи може да не звучи като голяма работа, но все пак изисква свободно време, а и често е по-бързо и по-лесно тези неща да се свършат, докато всички спят.

Имат отчаяна нужда от време за себе си

Работата на майката никога не свършва. Някои дори се шегуват, че вземането на душ се е превърнало в истинска спа процедура, особено ако никой не плаче пред вратата. Затова повечето мами имат нужда да отделят известно време само за себе си. Няма значение дали това означава да си направят маска за лице, да гледат филм, или просто да почетат малко книга. Всъщност, тихите нощни часове може да са единственият момент, когато майките наистина напълно принадлежат на себе си.

View this post on Instagram

🎃🎃🍊 (Jammies @happyhannas)

A post shared by kristen bell (@kristenanniebell) on

Искат да посветят няколко минути на другите хора в живота си

Докато основната част от живота на всяка майка се върти около децата, тя все още има други важни хора, с които би искала да си каже „две приказки“. Романтична домашна вечеря с партньора или едночасов разговор с най-добрата приятелка определено си заслужават недоспиването на следващия ден. Нека не забравяме, че наличието на други социални връзки е важно за психичното благополучие на майката.

View this post on Instagram

Ummm hi 👋

A post shared by Diane Kruger (@dianekruger) on

Имат нужда да помислят за кариерата си

Много майки все още имат кариера, която да развиват. И докато някои успяват да жонглират офисната работа и домашния живот, други избират да работят от вкъщи. Завършването на проекти и започването на някакви допълнителни курсове изискват много концентрация и време. Често се оказва, че нощта е единственото време, през което те могат да се посветят на своята кариера и саморазвитие.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Ако винаги се опитваш да бъдеш нормален, никога няма да разбереш колко невероятен можеш да си.

Мая Анджелоу

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама