Парфюм за душата: Красотата на креативността


Парфюм за душата: Красотата на креативността
Снимка: Даниела Петрова

Седя и си мисля за креативността. Имам си прекрасна работа, имам си и любимо хоби – да списвам и развивам блога си. Но вместо това творческата ми енергия е съсредоточена и върху технически задачи, които понякога се събират накуп и трябва да бъдат свършени.

И така има времена, в които нещата, които най-много обичам, стоят в ъгъла и очакват моето внимание. Като стария красив чайник на котлона. Не винаги го използвам, но той е там – зарежда ме с красотата си. И този заряд ме прави щастлива. Преди щях да си кажа, ако не го използваш, прибери го в някой шкаф. Но днес е различно. Днес разбирам и креативността си по различен начин. Усещам креативния си поток и знам, че след моменти като този, когато нищо не чувствам, нещо прекрасно ще се събуди. Точно, като трудните пози в йогата. Първо усещам напрежение, а после идва освобождаването и отпускането.

Винаги там, в това "после", срещам всичко – блаженството и дълбокото присъствие. Затова и не е нужно да настоявам точно днес и сега. Не е нужно да се съпротивлявам. Просто слушам музиката, която е в мен, и се доверявам на нейния творчески поток.

Благодарна съм, че знам това. Стигнах до това знание след много безсънни нощи в отчаяние, че съм изгубила магията, но без които нямаше да мога да творя отново и отново.

 

Автор: Юлия Атанасова

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама