5 стречинг упражнения с ластици за тренировка


5 стречинг упражнения с ластици за тренировка
Снимка: iStock/Guliver

Ако смятате, че гъвкавостта на тялото е самоцел ще ви кажем, че няма как да грешите повече. Гъвкавото тяло има не само грациозни и леки движения, но благодарение на постоянните усилия в тази насока може да избегнете редица усложнения, които съпътстват модерния начин на живот.

Дори и да не седите по цял ден на бюро, е много вероятно да сте обездвижени. Това става неусетно и няма как да си дадете сметка какво се случва.

Не и до момента в който става трудно да извършвате наглед прости дейности като да се наведете без проблем или да завъртите главата си, без да движите цялото си тяло.

Какво представлява стречингът

Това са упражнения за цялото тяло, които естествено могат да бъдат насочени приоритетно към определена част, която да бъде раздвижена повече.

Упражненията за разтягане се извършват бавно, за да се намали рискът от травми и наред с това да се даде възможност на тялото плавно да се нагоди към усилието.

Така не само мускулите, но и ставите се загряват, отпускат, за да се раздвижат и стават гъвкави и подвижни.

Има много начини да се направи това, но сега ще ви разкажем повече за 5 специално подбрани и лесни, но за сметка на това ефективни стречинг упражнения, които може да извършите с ластици за тренировка.

Какво представляват ластиците за тренировка

Това са еластични ленти, с помощта на които може да се раздвижвате и ако искате дори може да правите и силови упражнения с тях.

Трябва само да изберете различна дебелина на ластика, което ще се отрази пряко и на усилието, което е нужно, за да разпънете лентата.

Добрите магазини могат да ви предложат не просто един ластик, а удобни комплекти, които да са в унисон с различните ви нужди и да отговорят подобаващо на подобряващите ви се умения и капацитет.

Ако искате не просто да се сдобиете с поредните фитнес уреди или аксесоари, можем да ви предложим да разгледате продуктите във фитнес магазин онлайн FitnesHrani.com, от където да се сдобиете с всичко нужно на ниски цени.

С помощта на експертите от онлайн магазина им, предлагаме на вашето внимание 5-те безценни упражнения, които ще поддържат добрата ви форма и това няма да отнема повече от няколко минути на ден.

1. За гърба

Поставете ластика на земята и стъпете върху него. Краката трябва да са леко разтворени, но не повече от ширината на раменете.

Наведете се леко, след което започнете с темпото, което може да си позволите да издърпвате ластика с ръце.

Целта на това упражнение е да укрепнат ръцете, но по-важното в случая е, че се използват мускулите на гърба, които не само се раздвижват, но и заякват.

2. За раменете

Отново трябва да сте прави с леко разтворени крака, основно за ваша стабилност. Хванете края на ластиците на тренировка и опънете така, че с полученото усилие да раздвижите лопатките и раменете.

Ако ластикът ви е тънък и вие вече имате достатъчно сила, може да го сгънете на две, за да увеличите усилието, което трябва да направите.

3. За гръдните мускули и гърба

Седнете, като пред вас трябва да има стабилна основа, за която да захванете лентата. Ако сте в дома си, това може да е радиаторът, а ако сте навън може да сте прави и да използвате някое дърво.

Изправете гърба и започнете на изпъвате ластика, като целта е ръцете и лактите ви да отидат възможно най-назад, зад гърба.

Повторете колкото можете, като е добре да надграждате и ако днес сте направили 10 повторения, утре да са поне 12.

4. За таза и седалищните мускули

Легнете на земята и закрепете лентата около коленете си. Свийте краката под ъгъл от около 90 градуса.

Ръцете ви трябва да са на земята за опора, след което започнете да повдигате таза и бедрата.

За мнозина е трудно в началото, но това упражнение дава отлични резултати и подобрява тонуса на цялата зона, която се тренира.

5. Упражнения за корем

За целта трябва да имате мека опора под коленете, защото именно на тях трябва да застанете. Фиксирайте лентата на стабилна опора зад гърба си.

Стегнете коремните мускули, след което се наведете напред. Целта на това упражнение е да укрепнат всички мускули в тази зона, като трябва да използвате именно тях при спускането напред, а не ластика.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Спорт


Реклама

Някой ден ще си достатъчно възрастен, за да започнеш да четеш приказки отново.

К. С. Луис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама