10 навика, които разрушават отношенията с колегите


10 навика, които разрушават отношенията с колегите
Снимка: iStock/Guliver

За да поддържате приятен климат в екипа, не е нужно да сте фин психолог. Понякога е достатъчно да бъдеш образован.

1. Не придавате значение на собствената си миризма

Не е толкова важно каква е причината - лоша хигиена или обратното - злоупотреба с ароматни продукти. Но ако в офиса се появи особено "ароматен" човек, всички страдат. И основният проблем е, че силната миризма остава дори когато носителят ѝ напусне помещенията. Сутрешният душ може да помогне за минимизиране на проблема. И не забравяйте да перете дрехите си по-често, дори и да не влизат в пряк контакт с тялото.

2. Яденето на миризлива храна на работното място

Вероятно сте запознати с истории за това как някой затопля риба или дюнер в офисната кухня, а след това целият екип не харесва "гурмето". Проблемът е, че ароматът на изключително миризливи продукти може да бъде пренесен с вас върху палта и якета. Като цяло би било хубаво да обсъдите отношението към храната с колеги в офиса.

7 НЕЩА, КОИТО НЕ ТРЯБВА ДА ТЪРПИТЕ НА РАБОТА

3. Мръсно общо пространство

Хвърлянето на немити съдове в мивката, загряването на храната в микровълновата, докато тя не избухне и изпръска всичко наоколо, е лошо. Оставянето на мръсотия в тоалетната е много лошо.

4. Докосване на колеги

Прегръдка, бутане с пръст, потупване по главата - всяко физическо взаимодействие е твърде интимно, за да се позволи това с колегите.

5. Бомбардирате с лична информация

Има хора, които са като отворена книга. Те са готови да дадат на слушателите всички подробности за тяхното съществуване. Подробности за сексуалния живот, болестите, храносмилателните функции - за тях няма табу. Без значение, че слушателите се изчервяват се от срам или позеленяват от отвращение.

6. Преструвате се на болен

Или намерете други оправдания, за да правите възможно най-малко, докато другите работят. Ако имате такъв човек във вашия екип, вие знаете точно колко търпеливи са другите. Обикновено те "влизат в позиция" за дълго време и дори съжаляват "болния". Но щом разберат, че ги водят за носа, отношенията в екипа се влошават.

КАК ДА СЕ СПРАВИТЕ С ШЕФОВЕТЕ ГАДНЯРИ

7. Идване на работа болен

Човек, който пълзи в офиса с треска, смята, че е герой. В очите на колегите, които един по един, заразявайки се, излизат в болничен това съвсем не е така.

8. Не изключвате звука на телефона

Точно в момента, в който един от колегите напуска офиса и оставя телефона на масата, всички абонати на света се опитват да стигнат до него.

9. Постоянно обсъждате лични проблеми по телефона

Такива разговори също са много досадни. Първо, безкрайното бърборене е досадно поради факта, че чуждите звуци по някакъв начин разсейват. Второ, колегите на любителя на комуникацията работят през цялото това време, докато той подрежда личните отношения.

10. Слушате музика без слушалки

Не всеки може да споделя подобни музикални предпочитания. Други трудно се концентрират с постоянен фонов шум. Така че, ако хората около собственика на високоговорителите движат устните си, най-вероятно те не пеят заедно, а псуват.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама