5 начина да накарате визитните картички да работят за вас


5 начина да накарате визитните картички да работят за вас
Снимка: iStock

Визитните картички са по-важни, отколкото повечето хора си мислят, защото те ви представят пред останалите и са знак, че сте професионалисти и приемате сериозно работата си.

Когато създавате своите визитни картички, трябва да спазвате няколко правила, които ще ви помогнат да ги изработите по най-добрия начин.

Ето кои са те:

Направете ги професионално

Но ако сте начинаещ предприемач и имате нужда от свои собствени картички, вложете малко време и усилия в избора на подходяща хартия, шрифт, цветове, дизайн и т.н., така че те наистина да изглеждат професионално.

Внимавайте да не прекалите с цветовете и ефектите, но не се ограничавайте до прекалено изчистена, скучна визитка. Все пак тя трябва да представя бизнеса ви по най-добрия и интересен начин.

Поддържайте ги в перфектен вид

Най-лесният начин да поддържате визитните си картички в перфектен вид е да ги поставите в калъф за защита. Дръжте калъфа си за карти напълно зареден и го съхранявайте на удобно място. Трябва да знаете точно къде се намира, а не да ровите пред хората в работната си чанта в търсене на своите визитки, когато някой ви помоли да му дадете.

Подавайте ги с две ръце

Хванете всяка страна с палец и показалец, така че надписът да е с лицето нагоре и с дясната страна нагоре към получателя. Това прави визитките лесни за четене. Ако не можете да използвате две ръце (ако в момента държите коктейл, бележник, телефон и т.н. в едната ръка), тогава просто се уверете, че я подавате така, че да е с лицето нагоре към получателя.

Когато вие получавате визитка, отделете време, за да я разгледате

Когато вие получавате визитка, приемете я (в идеалния случай с две ръце, както е описано по-горе) и отделете малко време, за да я разгледате. Това е знак на уважение към човека, който ви я е дал. След като я разгледате, приберете визитката. Малко по-късно си запишете подробности за този човек, разговора с него и нещо, което ви е направило впечатление, за да сте подготвени, когато се срещнете отново.

Разменяйте си визитки в края на разговора

Най-добре е да дадете своята визитна картичка в края на разговора – не в началото. Следването на това правило ви предпазва от това да раздавате важните за вас визитки на всеки. Подбирайте хората, на които ги давате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Ако никога не сте плакали, очите ви не могат да са красиви.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама