5 неща, които да НЕ казвате, когато искате повишение


5 неща, които да НЕ казвате, когато искате повишение
Снимка: iStock/Guliver

През цялата година сте работили здраво, за да постигнете всички месечни цели и таргети. Времето за оценка идва и ви се ще да бъдете възнаградени за цялата си упорита работа. Но, както при много неща, включващи пари, преговорите за повишение могат да бъдат трудни. Независимо дали ви е неудобно да повдигнете темата, защото смятате, че вашите мениджъри ще ви гледат по-различно след това, или не искате да бъдете „твърде настойчиви“, искането за увеличаване на заплатата е „пипкава материя”. Ето кои са нещата обаче, които никога не бива да казвате.

5 РАЗЛИКИ МЕЖДУ ИСТИНСКИТЕ ЛИДЕРИ И МЕНИДЖЪРИТЕ

1. „Заплатата ми не съответства на разходите ми за живот.“

Може би сте се преместили в нов апартамент и актуализираният ви бюджет ви кара да „разтегнете” заплатата си на макс. За съжаление, преместването или други промени в личния ви живот нямат никакво значение за това дали ще получавате повече пари, или не. Хората трябва да помнят, че повишенията идват от много транзакционен начин на мислене: Бизнесът има нужда и те плащат за резултата. Това е. Важно е да разпознаете разликата между това, от което се нуждаете, и това, което заслужавате. Вашето повишение трябва да съответства на възможностите ви в компанията. Никога не повдигайте темата за личния си живот.

2. „Ако не ми дадете повишение, може да се наложи да напусна.“

Може да сте установили приятелски отношения с шефа си, но имайте предвид, че работата ви все още е работно място и винаги трябва да поддържате чувство на професионализъм. Заплахата да напуснете е лоша форма на комуникация. В крайна сметка и двете страни са на пазара на труда, където има толкова много хора, които се борят за работа. Освен това, никой не иска служители, които не са щастливи да работят във фирмата.

3. „Имам по-добро предложение от друга фирма.“

Освен ако не сте наистина готови да напуснете, не намесвайте други предложения за работа като тактика за преговори. Този разговор най-вероятно ще завърши с това, че шефовете ви пожелават успех на новата работа, а вие реално да не искате това.

4. „Работя тук от дълго време.“

Това няма значение. Какви резултати сте създали? Не е изключено да дойде нов колега и след шест месеца радикално да вдигне компанията. Този човек ще бъдат платен за тези резултати, защото компанията се нуждае от него. Дълголетието в една компания не само означава, че познавате вътрешните и външните аспекти на бизнеса, но също така означава, че имате индикатор за конкуренцията. Покажете на шефовете си, че сте актив за компанията, като представите план за растеж на вашата позиция.

5. „Еди кой си изкарва повече от мен.“

Отново трябва да мислите за работата си като място за бизнес. Някой може да печели повече от вас за същата позиция, но причините за това могат да бъдат нюансирани. Този човек може да има по-подходящ опит, образование или езикови умения.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама