5 причини защо SEO онлайн маркетингът има способността да промени бизнеса ви завинаги


5 причини защо SEO онлайн маркетингът има способността да промени бизнеса ви завинаги
Снимка: Pixabay

Вече не е тайна, че SEO (Search Engine Optimization) е един от най-ефективните начини за маркетинг на вашия бизнес. Тя ви позволява да привличате потенциални клиенти направо към вашия уебсайт, което означава увеличени приходи за вашата компания - независимо от вашата индустрия.

Важността на онлайн SEO оптимизация е очевидна, но нека да вникнем в детайлите защо това е една от най-добрите онлайн маркетингови стратегии за развитие на вашия сайт.

1. Хиляди хора търсят в Google всяка секунда

Когато внедрите онлайн SEO в маркетинговата си стратегия, по същество маркетирате бизнеса си на хиляди хора - 67 хиляди всяка секунда, за да бъдем точни.

Когато използвате SEO за предлагане на пазара на вашите продукти и услуги, вие предлагате фирмените си предложения на огромна потребителска база, което ви дава по-голям шанс за привличане на заинтересовани клиенти и извършване на повече реализации.

Без SEO е малко вероятно вашата целева аудитория някога да види вашия уебсайт, камо ли да закупи вашите продукти.

2. Много хора пренебрегват платените реклами

Въпреки че някои платени реклами предоставят чудесен начин за реклама на вашия бизнес, близо 80 процента от потребителите игнорират платените реклами, които се показват в резултатите от търсенето.

Това означава, че имате по-голям шанс някой да кликне върху вашия уебсайт, ако той се показва в органично в търсенето. Класирането органично означава, че вашият уебсайт се показва в резултат под платените реклами на страница с резултати.

Не е нужно да плащате нито стотинка, за да се показвате органично в резултатите от търсенето, но имате нужда от солидна SEO кампания.

3. Компаниите прилагат SEO повече от всякога

Ако искате да изпреварвате конкуренцията си, SEO е задължително. Всъщност 61 процента от компаниите заявиха, че най-големият им приоритет за 2020 г. е да развият своите SEO кампании.

Това е висок процент, което означава, че ако не изберете SEO кампания, вашият бизнес вероятно ще изостане в търсенето. Вашият бизнес ще бъде засенчен от компании, които са много по-малки, но ползват SEO услуги, така че е изключително важно да имате силна кампания и абонаментна SEO услуга от реномирана SEO фирма.

4. SEO увеличава конверсиите

В сравнение с традиционния маркетинг, процентът на конверсия на SEO е изключително висок.

Традиционните маркетингови стратегии обикновено виждат процент на конверсия от 1,7 процента, докато SEO осигурява среден процент на конверсия от 14,6 процента. Това е огромна разлика и отлично илюстрира защо SEO е една от най-добрите маркетингови стратегии там.

5. SEO за локален бизнес е много ефективно

Ако сте местен бизнес, SEO е нещо, което трябва да добавите към вашата маркетингова стратегия без съмнение.

След като потребителите направят локално бизнес търсене, 88 процента от тях ще се обадят или посетят бизнеса, който са намерили и избрали в рамките на 24 часа.

Уловката е, че трябва да се показвате в челните резултати на търсачките, за да могат хората наблизо, които търсят да ви намерят и единственият начин да го направите е да приложите силна локална стратегия за SEO.

Защо да поръчаме абонаментна SEO услуга още днес

SEO услугите стават все по-скъпи от година на година. Ако все още не сте опитали абонаментна SEO услуга, сега е времето да поръчате такава услуга. Колкото по-рано започнете, толкова по-лесно ще заемете добри позиции в търсачките и ще имате по-бърза възвращаемост на инвестицията в реклама. Отлагането, ще доведе до много по-трудно и скъпо заемане на позиции. Започнете още днес! Един добър избор е да се обърнете за SEO услуга към реномирана фирма като Ganbox.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама