5 сутрешни стъпки за по-голяма продуктивност


5 сутрешни стъпки за по-голяма продуктивност
Снимка: Thinkstock/Guliver

Много от хората прекарват дълги часове на работното място, а в същото време са изложени на редица фактори, които ги разсейват и намаляват продуктивността им. Други пък просто не могат да управляват добре личното си време. Сайтът Entrepreneur припомня, че сутрините са много важни и зареждащи. Авторите му препоръчват 5 практични стъпки в сутрешния график, които могат да помогнат да станем по-продуктивни през деня.

7 минути физически упражнения

Защо не 10, ами 7? Този период е достатъчно къс, за да не оказва влияние върху останалата част на сутринта, и достатъчно дълъг, за да преодолее тялото всяка остатъчна леност от съня през нощта, смятат авторите. Включително, да се освободим от ефекта от една допълнителна чаша вино преди да сме заспали. Има безкрайно много фитнес програми за включване на тялото в активен решим, но една от най-добрите се казва 7 Minute Workout. Има и мобилно приложение за нея. Става дума за раздвижване на всички водещи мускулни групи с общо 12 упражнения.

Включете в закуската нещо зелено

Ще бъдете шокирани колко повече може да издигне енергийните ви нива храненето сутрин с т.нар. green smoothie - миксирани с блендер плодове и зеленчуци. Пример: сложете в блендера една зелена ябълка, един банан, един портокал, малко спанак, половин краставица, сок от кокос, няколко кубчета лед и семенца от лен. Евтино е, лесно за приготвяне и много енергизиращо. Да си направиш един здравословен сок отнема по-малко време сутрин, отколкото да си препечеш филия и да направиш с нея сандвич с топено сирене, например.

Изберете три победи за деня

Докато чакате да се препече сандвича или докато пиете сутрешното си кафе, решете кои са трите по-важни неща, които бихте искали да осъществите в рамките на следващите 12 часа, за да бъдете сигурни вечерта, че денят ви е бил успешен. Естествено, не във всеки ден има велика голяма победа, но с тези малки стъпки ще си помогнете да се развивате.

Управлявайте календара, за да постигате резултати

Една от най-честите грешки на хората е, че пристигат в офиса и не планират целите си за постигане в рамките на определени времеви периоди. За всичко голямо за вършене използвайте календара и запишете в него времето - от, до - което според вас ще ви бъде необходимо, за да изпълните отделната задача. Когато пресмятате времето, сложете отгоре още 33% от преценения от вас период за постигане на целта - за всеки случай, за да имате повече време да изпълните задачата. Ако работите по проект с много включени в него задачи, го разделете на "парчета" и ги планирайте. Този простичък метод ще ви държи по-отговорни пред себе си и незабавно ще ви помогне да промените фокуса си и да насочите вниманието си върху задачите, които всъщност са ви приоритет.

15 минути далеч от монитора след обяда

Отделете 15 минути точно след като сте се нахранили за втори път през деня и направете в тях вид професионална медитация. Не я правете пред компютъра. Не използвайте електронни устройства. Помислете за трите неща, които сте си възложили сутринта. Ще видите че тези 15 минути ще ви помогнат да осъзнаете дали и колко се отклонявате от личния си график. Така ще станете по-продуктивни.

Четете още интересни статии в бизнес сайта ни Expert.bg.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама