5 съвета как да критикуваме колега


5 съвета как да критикуваме колега
Снимка: iStock/Guliver

Умението да поднасяш конструктивна критика по правилния начин е изключително важно в света на бизнеса. Хората се нуждаят от обратна връзка, за да израснат до най-доброто си „аз”, но ако не я изразяваме внимателно, тя може да бъде безрезултатна и дори деструктивна, пише Entrepreneur.com. Сайтът дава 5 съвета за това как трябва да подходим, когато критикуваме някого.

1. Търсете подходящото време

Никога не бързайте да критикувате. Едва ли бихте искали да слезете от подиума и да се натъкнете на приятел, който да ви каже, че сте говорили твърде бързо, аргументите ви са били неубедителни или сте надвишили отпуснатото ви време. Кажете нещо мило сега, а после изберете по-подходящ момент, за да поднесете рецензията.

2. Вгледайте се в себе си

Наистина ли мислите това, което казвате, или използвате маската на "конструктивната критика”, за да прикриете личния си емоционален багаж или проблемите, които имате с този човек?

3. Стъпвайте внимателно

Ако човек се чувства лично нападнат от думите ви, неговият защитен механизъм ще се задейства и той няма да може да асимилира рецензията ви. Опитайте се да поднесете последната под формата на анекдот или вдъхновяваща история за известна личност, преминала през същото. Много по-лесно е да преглътнем критиката, когато тя не се отнася пряко за нас и нашите грешки.

Прочетете цялата статия ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама