6-те най-чести лъжи на шефа


6-те най-чести лъжи на шефа
Снимка: Thinkstock/Guliver

Връзката между шеф и подчинен е белязана от знака на неравенството. И тъй като знанието е власт, много началници предпочитат да го запазват за себе си и вместо това да дават невярна информация на служителите си. Вижте кои са най-честите лъжи, които шефовете използват:

"Не мога да ти плащам повече."

Ако една компания има приток на средства, то шефът е този, който решава как да се разпределят те на база своите приоритети. Когато заплатата ви не е приоритет, „не мога” значи по-скоро „не искам".

"В офиса сме си като едно голямо, щастливо семейство."

В големите, щастливи семейства не се пазят тайни и има равенство. Дори в офиса ви да има приятна атмосфера, бързо ще се уверите, че горното твърдение не важи. Но не го приемайте лично, все пак е просто работа.

"Нищо не мога да направя, ръцете ми са вързани."

Началниците често имитират безсилие, когато искат да не изпълнят обещание, дадено на служител или да избегнат вината за недобро решение. Или пък просто не им се занимава с дадено нещо.

"Ще работиш по 40 часа на седмица."

Вероятно сте го чули още на интервюто за позицията. Но не се заблуждавайте – повечето шефове си мислят, че е в реда на нещата да ви товарят със задачи и в извънработно време.

"Каквото си говорим сега, ще си остане между нас."

Едва ли. Малко са шефовете, които гарантират пълна конфиденциалност. Поне един-двама от колегите в офиса ще разберат за какво става въпрос.

"Участието е доброволно."

Обикновено става дума за участие в някакво мероприятие на фирмата или тиймбилдинг. Но независимо от това как се представя, участието в подобни неща се очаква от служителите и се очаква те да реагират с ентусиазъм.

Четете още интересни новини в бизнес сайта ни Expert.bg

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама