7 навика на суперефективните хора


7 навика на суперефективните хора
Снимка: Thinkstock/Guliver

Добрите (или лошите) навици играят ключова роля в определяне на бъдещето ни. Те влияят върху изборите, които правим, предизвикателствата, които сме готови да поемем, основите, които поставяме за успеха си. Според изследователите почти всички ефективни хора, постигнали висоти в кариерата си, имат навици, които се припокриват, пише сайтът Under30CEO. Вижте кои са някои от тях.

Обичат да експериментират. Ако няма риск, няма печалба – това е мотото на високоефективните хора. А и когато човек експериментира, той научава повече за самия себе си и за това какво го прави щастлив.

Задават си сами правилните въпроси. Върху какво трябва да се фокусирам? Как трябва да го направя? Какъв е приоритетът ми днес? Тези въпроси помагат за една по-ефективна организация на времето в дългосрочен и краткосрочен план.

Грижат се за тялото си. Движението ни кара да се чувстваме добре, а това предполага и по-голяма ефективност на работното място.

Не спират да учат. Успелите хора осъзнават, че знанието и образованието не се изчерпват с наученото в класната стая или университетската аудитория. Те непрестанно четат, търсят различни гледни точки, говорят с експерти и т.н.

Медитират. Чрез медитацията се придобива чувство на целеустременост и се намаляват усещанията за депресия или изолация.

Оценяват това, което имат. Когато човек непрестанно е съсредоточен върху липсите си, той не е нито ефективен, нито щастлив. Успелите хора всеки ден си напомнят, че трябва да са благодарни за това, което имат.

Обграждат се с приятели, които са им за пример. Ако близките ти хора притежават качества, на които се възхищаваш, и са успели в живота, няма как това да не подейства мотивиращо и на самия теб.

Четете още интересни новини в сайта ни Expert.bg

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама