7 неща, които саботират кариерата ви


7 неща, които саботират кариерата ви
Снимка: Thinkstock/Guliver

Понякога е трудно да определим дали навиците работят в наша полза или не. Когато говорим за поведение на работното място обаче има някои неща, които със сигурност не бива да се правят. Сред тях са следните лоши служебни навици, които трябва да изкорените, ако искате да се изкачите по професионалната стълбица.

Постоянно се оплаквате от работата си. На всички ни се случава да сме изморени, стресирани и да сме в настроение за самосъжаление. Ако обаче твърде често се оплаквате от задълженията си, ще си навлечете гнева както на шефа, така и на колегите си.

Имате негативно отношение към всичко. Това ще накара началника ви да ви възприема като лабилен и немотивиран служител.

Пристрастени сте към социалните мрежи. Постоянното проверяване на профилите ви във Facebook и Twitter е доста разсейващо и може да ви навлече проблеми.

Винаги казвате това, което мислите. Има разлика между честността и нетактичността. Дори да мислите нещо лошо за някого в офиса, не го споделяйте, само ще направите атмосферата тягостна.

Държите се като клоун. Вицовете, шегичките и номерата могат да ви направят популярни сред колегите, но и да накара шефът ви да не ви възприема сериозно.

Подценявате се. Няма нищо лошо да изтъквате постиженията си (в умерени рамки). Увереността е ключов фактор за успеха.

Преувеличавате проблемите. Това ще ви спечели репутация на човек, драматизиращ нещата, и когато засечете истински проблем, може да не ви обърнат внимание.

Четете още интересни статии в нашия бизнес сайт Expert.bg.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама