7 поведения на шефа, които отблъскват служителя


7 поведения на шефа, които отблъскват служителя
Снимка: iStock/Guliver

Често причината служители да напускат дадено работно място не е конфликт или ниска заплата, а лошо ръководство. Според сайта Entrepreneur съществуват 7 особено зловредни управленски поведения, които подтикват талантливите кадри да потърсят късмета си другаде. Ето кои са те:

1. Шефът не спазва обещанията си

Ако началникът не държи на думата си, как може да очаквате другите да държат на своята? Това поведение поражда култура, толерираща липсата на отговорност в екипа. А липсата до отговорност води до лошо представяне.

2. Не обръща внимание на слабите служители

Слабите служители демотивират силните; влияят на останалите членове на екипа и на успеха му като цяло. Колкото повече шефът отлага мерките за справяне с неудовлетворяващото представяне, толкова по-голям става рискът да загуби ключовите си играчи.

3. Не провежда редовни срещи

Когато мениджърите направят избора да не се срещат редовно с хората си, те изпращат сигнал, че общуването в рамките на екипа не е важно. А когато служителите не общуват редовно, те вероятно не участват във вземането на важни решения и не се учат едни от други.

4. Отхвърля мненията и идеите на хората си

Никой не обича всезнайковците, а когато един ръководител отхвърля идеите и мненията на подчинените си, той изпраща сигнала, че е по-умен от тях. С течение на времето хората му спират да споделят хрумванията си, а иновациите секват. Крайният резултат е загуба на конкурентоспособност.

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Жените наистина управляват света. Още не са го осъзнали. Когато го осъзнаят, ние всички ще сме в голяма беда.

Доктор Леон

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама