7 урока от книгата "След 5 години" от Ребека Сърл


7 урока от книгата "След 5 години" от Ребека Сърл
Снимка: iStock

Ребека Сърл е американски писател. Романът ѝ "След 5 години" беше бестселър на New York Times. Ето 7 урока от книгата ѝ, които могат да ви помогнат по-лесно да постигнете целите си.

1. Определете вашите цели и мечти

Първата стъпка в създаването на визия за вашето бъдеще е да дефинирате целите и мечтите ви. Какво искате да постигнете през следващите пет години? Какъв живот искате да имате? След като разберете какво желаете, можете да започнете да разработвате план, за да го осъществите.

Вижте още: 5 малки навика, които драстично повишават интелигентността

2. Разбийте целите си на малки стъпки

След като имате цялостна визия за вашето бъдеще, разбийте целите си на по-малки, по-управляеми стъпки. Това ще ги направи да изглеждат по-малко плашещи и по-постижими. Запишете целите си и създайте график за себе си. Уверете се, че вашите цели са конкретни, измерими, постижими, уместни и ограничени във времето.

3. Действайте и напредвайте всеки ден

Не седете и не чакайте мечтите ви да се сбъднат. Предприемайте действия всеки ден, за да се приближите до целите си. Дори малките стъпки могат да направят голяма разлика във времето.

4. Не се страхувайте да се провалите

Провалът е част от живота. Всеки се проваля в даден момент. Важното е да се поучите от грешките си и да продължите напред.

Вижте още: 6 финансови правила, които жените над 30 трябва да следват

5. Празнувайте успеха си

Докато напредвате към целите си, отделете време да отпразнувате успехите си. Това ще ви помогне да останете мотивирани и да продължите да вярвате в себе си.

6. Не се сравнявайте с другите

Всеки е на свой собствен път. Не се сравнявайте с другите или просто ще се обезсърчите. Фокусирайте се върху собствените си цели и напредък.

7. Наслаждавайте се на пътуването

Животът е пътешествие, а не дестинация. Затова се наслаждавайте на пътуването и оценете сегашния момент.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама