5 малки навика, които драстично повишават интелигентността


5 малки навика, които драстично повишават интелигентността
Снимка: iStock

Интелигентността е валутата на бъдещето. На хората не се плаща за това колко физическа работа могат да свършат на ден. Всъщност повечето физически работни места се автоматизират и работните места на най-долното стъпало на стълбата изчезват. Но нови работни места се създават на най-горните стъпала - места, които изискват по-добро вземане на решения.

Добрата новината е, че интелигентността се развива, пречупва, а бързината на мисълта може да също може да расте. На помощ в „тренировките“ ви идват няколко малки навика, които не отнемат много време или енергия. Когато се правят последователно за дълги периоди от време, те ще доведат до изключителни ползи за интелигентността ви.

1. Поставете „мислене за 10 минути“ в списъка си със задачи

Колкото и иронично да звучи - ако се замислите, наистина все по-малко хора отделят време за размисъл. Винаги правите нещо. Или работите, или сте на телефона си и гледате Instagram. При такова изобилие от външни стимули, все по-трудно се намират вътрешни умствени такива. Но мисленето е важно - това е начинът, по който превръщате ежедневните си преживявания в трайни прозрения. Известно е, че Бил Гейтс също прекарва седмици в мислене.Затова мислете всеки ден - какво научихте днес, как бихте могли да решите проблемите и т.н.

6 финансови правила, които жените над 30 трябва да следват

2. Прочетете за когнитивните пристрастия

Поведенческата наука е област, която досега е спечелила три Нобелови награди. Тя ни учи как хората вземат решения, какви недостатъци съществуват в нашите мисловни процеси и как можем да ги поправим. И трябва да кажа, че това е една от най-важните теми, в които човек може да инвестира времето си.

И така, ето начин да започнете. Става дума за списък с пристрастия - да намерите случаи в собствения си живот, в които се държите пристрастно и да се научите как да го поправите.

3. Празнувайте грешките в преценката си

Какво прави средностатистическият обикновен човек, когато греши? Отрича! Той може да спори до края на света, но на никаква цена няма да приеме, че може да е сгрешил. Бъдете обратното. Ако грешите, бъдете щастливи, празнувайте го. Хората, които отричат, че грешат, ще сгрешат и следващия път.

4. Пишете онлайн

Писането онлайн е изключително начинание за развиването на интелигентност. Това се случва, защото този начин на изразяване ви принуждава да опростите мислите си, така че да имат смисъл за познатите ви.

Писането онлайн, дори под формата на кратък пост в социалните мрежи, ви принуждава да разделите една концепция и да стигнете до основите, а докато го правите, научавате общото изкуство да опростявате сложни идеи. Което е един от много важните стълбове на високата интелигентност.

5. Отхвърлете първите си мисли в стресови ситуации

Винаги, когато се случи нещо стресиращо, мислите, които идват в ума ви, са пропити със страх и емоции. Могат да звучат логично, но не са. Същността на висшата интелигентност е способността да контролирате емоциите си, докато вземате решения. Ето защо е важно да се научите да отхвърляте първоначалните си мисли в стресови ситуации.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама