8 неща, които не трябва да ги има в CV-то ви


8 неща, които не трябва да ги има в CV-то ви
Снимка: iStock/Guliver

Според скорошно проучване мениджърите в САЩ получават средно по 75 автобиографии за обявено работно място. В България числото със сигурност е по-малко, но пък е валидно правилото, че за разглеждането на едно CV се отделят около... 6 секунди.

Ако искате да направите впечатление и да ви извикат на интервю, документът ви трябва да е изряден, пише Business Insider. За целта веднага премахнете от него следните неща:

1. Ирелевантна информация

Работили сте като сервитьор/ка през лятото между 11 и 12-и клас? Освен ако не кандидатствате за позиция в заведение, тази ви служба няма да ви донесе никакви позитиви.

2. Хобитата ви

Само ще загубите времето на четящия. Ако компанията се интересува какво правите в свободното си време, ще ви попитат за това по време на интервюто.

3. Откровените лъжи

Много кандидати искат да се покажат като по-компетентни и успели, отколкото са в действителност. Това понякога ражда доста куриозни случаи – в САЩ например мъж твърдял, че е бил изпълнителен директор на комапнията, за която кандидатствал, друг – че е носител на Нобелова награда, а трети – че е завършил колеж, който не съществува. Избягвайте да лъжете в CV-то си, истината винаги излиза наяве.

4. Непрофесионален имейл адрес

Мейлът ви от преди 6 години е beerlover@gmail.com? Определено е време да си направите нов.

Прочетете останалите тук!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

На жените им е нужен повод, за да правят секс. На мъжете им трябва просто място.

Били Кристъл

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама