Как да съобщите лоша новина на шефа

  • Как да съобщите лоша новина на шефа
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 20.03.2019 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

Колкото и да се опитвате да предотвратите проблеми на работното място, няма как да се имунизирате срещу тях. И в крайна сметка, ще трябва да кажете на шефа си. Твърде емоционалните реакции като истерия, крясъци или дори сълзи нямат да поправят ситуацията, дори може да я влошат. Но ако успеете да поднесете лошите новини със спокойствие и увереност, демонстрирайки как всичко е под контрол, това доста бързо ще увеличи червените ви точки на работното място. Ето 5 начина да съобщите за проблем на шефа.

1. Намерете добро време за разговор

Хората рядко уцелват най-добрия момент, когато „сервират” нещо лошо. Но колкото по-прибързано и спонтанно подходим, толкова по-лоша реакция можем да очакваме. Затова първо съобщете на шефа си, че имате нужда от няколко минути насаме, когато е удобно.

2. Бъдете директни

Хората, които не познават добре фактите и данните, или се опитват да омаловажат проблемите, изглеждат неефективни и дори подозрителни. Може да е наистина просто, ако кажем директно в какво се състои проблемът и какви са алтернативите за справяне с него.

3. Проверете информацията

Повечето шефове не винаги са в течение на всичко, което се случва във фирмата. Вместо да изпадате в паника и да говорите нечленоразделно, проверете добре информацията, така че да може да обясните в 2-3 изречения за какво точно става дума.

НАУЧЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.