Помислете за това, преди да започнете връзка с колега


Помислете за това, преди да започнете връзка с колега
Снимка: iStock/Guliver

Всички сме били или свидетели на връзки, които са започнали на работното място, или пък сме имали такива. Според някои офисният романс е ужасна идея (останалите колеги ще ви одумват, а и ако се разделите, отношенията ви на работа също ще бъдат обтегнати), според други е най-логичното нещо (прекарваш по 8 часа на ден с този човек, имате много общи теми на разговор). Ако обаче сте привлечени от колега, трябва да помислите внимателно дали да предприемете нещо, пише Business Insider. Имайте предвид следните фактори:

Ако човекът ви е подчинен или ви е шеф, по-добре не се впускайте в романтична връзка. Особено ако става въпрос за началника ви. Това може да съсипе репутацията ви.

Каква е политиката на компанията за връзките на работното място? Някои фирми имат по-стриктни правила, други са либерални. Информирайте са каква е ситуацията и помислете дали си заслужава рискът да изгубите позиции в службата.

Ако не работите пряко с обекта на желанията си, шансът връзката да сработи е по-голям. С човек, който е в друг отдел или друга сфера, имате по-малко пресечни точки в офиса и можете да избегнете евентуални неловки ситуации.

ПРОЧЕТЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама