За срамежливи - 7 съвета за по-лесно запознаване

  • За срамежливи - 7 съвета за по-лесно запознаване
    Дата: Снимки: iStock/Guliver
Дата: 18.07.2018 Снимки: iStock/Guliver
Iwoman.bg

За някои хора е изключително лесно да заговорят непознат или да водят свободен разговор с човек, на когото са ги представили току-що, за други обаче това е истинско предизвикателство. 

Срамежливостта не е порок, но може да ви попречи да напреднете в кариерата, тъй като за тази цел контактите са изключително важни. От Lifehack обаче дават няколко съвета, чрез които ще ви бъде по-лесно да се запознавате и общувате с нови хора.

1. Не се самообвинявайте постоянно. По-срамежливите хора имат навик да се критикуват, че не са общителни като останалите. По този начин само се натоварват и изграждат още една преграда. Приемете се такива, каквито сте.

2. Поемете си няколко пъти дълбоко дъх, преди да заговорите даден човек. Това ще успокои нервите ви.

3. Стимулирайте любопитството си. Напомняйте си, че всяко ново запознанство е ценно и може да ви донесе знания и ползи.

4. Намислете си предварително теми на разговор, за да не се получава неловко мълчание.

5. Опитайте се обективно да определите какво ви плаши при общуването с нови хора. Дали не е страхът от присмех или отхвърляне? Запитайте се какво най-лошо може да се случи. И ще видите, че то всъщност въобще не е толкова лошо.

6. Започнете с по-лесни цели - например сами да инициирате разговор, и после се награждавайте с нещо малко за постигането им.

7. Вземете приятел със себе си. Ако трябва да присъствате на някакво събитие и да завързвате контакти, доведете си приятел. Ще се чувствате по-сигурни.

Четете още интересни статии в бизнес сайта ни Expert.bg.

Instagram

Етикети:

Общо коментари | 0  Напиши коментар
Твоят коментар
Съгласявам се с общите условия за ползване на сайта
Всички полета са задължителни.
Коментарите подлежат на коментар.