Ако искате да ви уважават на работа, кажете сбогом на тези 5 поведения


Ако искате да ви уважават на работа, кажете сбогом на тези 5 поведения
Снимка: iStock

Всички се стремим да бъдем ценени и уважавани в професионалния си живот. Някои от нашите навици и поведение обаче може да ни пречат. Ето какво трябва да спрете да правите, за да спечелите желаното уважение на работа.

1. Избягване на отговорност

Едно от ключовите поведения, които могат да нарушат имиджа ви на работното място, е избягването на отговорност.

Поемането на отговорност върху работата ви е от решаващо значение в професионалната среда. Признаването на грешките ви и предприемането на стъпки за тяхното коригиране не само ви печели уважение, но също така показва вашата ангажираност и почтеност.

Вижте още: Ако притежавате тези 7 качества, сте родени лидери

2. Постоянна негативност

Ако има нещо, което може бързо да подкопае уважението на работното място, това е постоянният негативизъм. Да се оплаквате през цялото време, да критикувате другите или винаги да виждате чашата като наполовина празна може да изтощи вашите колеги и да създаде токсична работна среда.

Да бъдеш позитивен не означава да пренебрегваш проблемите, а по-скоро да подхождаш към тях с конструктивен и проактивен начин на мислене. Не забравяйте, че позитивността е заразна и може значително да увеличи шансовете ви да бъдете уважавани на работното място. Така че, кажете сбогом на ненужната негативност и започнете да приемате по-позитивно отношение.

3. Неуважение към другите

Ако искате уважение, трябва да уважавате. Лошото отношение към другите, прекъсването, когато някой говори, или пренебрегването на идеите на другите, може значително да навреди на възприемането ви на работа. Не забравяйте, че всеки има своя роля и заслужава да бъде изслушан и оценен. Показването на уважение към вашите колеги, независимо от тяхната позиция или статус, не само подобрява работната среда, но и повишава собствената ви репутация.

Вижте още: 5 кариерни мита, в които трябва да спрете да вярвате

4. Липса на точност

Постоянното закъснение за срещи, крайни срокове или дори за работа може сериозно да навреди на репутацията ви. По този начин показвате, че не цените времето на другите и не приемате сериозно ангажиментите си.

Точността, от друга страна, е признак на уважение и професионализъм. Това показва, че сте организирани, надеждни и уважавате времето на другите хора. Така че, ако сте се борили с управлението на времето, време е да превърнете точността в приоритет. Това е проста промяна, която може да окаже голямо влияние върху начина, по който ви възприемат на работа.

5. Клюкарство

Клюките са сигурен начин да загубите уважение на работното място. Участието в офис слухове, злословене или разпространение на дезинформация може сериозно да навреди както на вашите лични, така и на професионални отношения. Поражда недоверие и може да създаде неприятна работна среда.

Ако искате да ви уважават на работното място, важно е избягвате клюките. Вместо това се съсредоточете върху създаването на открита и честна комуникация с вашите колеги. Не забравяйте, че почтеността се зачита, докато клюките не.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама