Дневниците на принцесата: Испанската красавица от средната класа


Дневниците на принцесата: Испанската красавица от средната класа

Мислите си, че принцесите живеят само в детските приказки? Те съществуват наистина и още как! В поредицата ни "Дневниците на принцесата“ ще ви убедим, че нито Пепеляшка, нито Бел са литературни образи без еквивалент в модерния свят. Докато почти всеки знае историята на херцогинята на Великобритания, то на малцина е известна автобиографията на принцесата на Астурия – красивата Летисия.

Летисия Ортис се появява на бял свят на 15 септември 1972 година в Овиедо, Княжество Астурия. Гордее се с факта, че във вените ѝ не тече и капка кралска кръв. Родена е в семейството на журналист и медицинска сестра. В професионалното си развитие чаровницата избира да тръгне по стъпките на баща си. В Мадрид завършва бакалавърска степен по Информационни науки, профил Журналистика, след което става и магистър по Аудиовизуална журналистика.

Всъщност, принцеса Летисия има доста обещаваща кариера. Освен че е водеща на различни новинарски емисии, красивата престолонаследничка може да се похвали с редица забележителни репортажи – от Ню Йорк след атентата на 11 септември, от военните събития в Ирак и още доста други.

През 2002 година за всеобща изненада, испанското кралско семейство обявява годежа на престолонаследника Фелипе Испански с Летисия. Още тогава бъдещата принцеса се мести да живее в двореца Сарсуела - той се намира в покрайнините на Мадрид и е официалната резиденция на крал Хуан Карлос I и кралица София Гръцка. Сватбата на двамата влюбени е повече от приказна, а бракосъчетанието е проведено от самия папа Йоан Павел II.

Всичко изглежда розово и прекрасно за младото кралско семейство, докато на бял свят не се появява книгата „Доваиждане, принцесо“. Автор на това четиво е самият братовчед на Летисия – Давид Рокасолано. В изданието авторът разкрива тъмни тайни от миналото на принцесата на Астурия, с което ореолът ѝ започва да избледнява.

Става ясно, че само година преди да срещне принц Фелипе, Летисия е направила аборт, което е напълно забранено от римокатолическата църква. Освен това, братовчед ѝ издава и още по-притеснителни семейни тайни, свързани със самоубийството на Ерика (по-малката сестра на Летисия). Всички роднини на сегашната престолонаследничка обвиняват именно еея за смъртта на младото момиче, тъй като тя се е чувствала самотна, обидена и изоставена от по-голямата си кака.

Разбира се, никой не може да гарантира истинността на тези думи, но това все пак е част от цялостния образ на тази така противоречива принцеса.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама