Как да пестим като богатите


Как да пестим като богатите
Снимка: Getty Images/Guliver

Иска ви се да спестите някой и друг лев? Вземете пример от по-заможните хора. Макар животът им да е по-екстравагантен от този на останалите, те често са доста предпазливи по отношение на финансите си. Даваме ви някои съвети, базирани на опита на богаташи:

Внимавайте с дребните разходи. Обмисляме добре големите си инвестиции, но важността на дребните неща понякога ни убягва. Не забравяйте обаче, че капка по капка вир става. „Огледайте харчовете си от всички страни и отрежете ненужното оттук и оттам. Ще се събере нелоша сума“, казва Суз Орман.

Фокусирайте се върху бъдещето. Не се изкушавайте от покупки, които ще ви донесат моментно удовлетворение, но няма да са ви полезни занапред. "Можеш да бъдеш млад без пари, но не и стар без тях“, заявява Тенеси Уилямс.

Работете здраво. Битува мнение, че богатите хора по цял ден си клатят краката. Всъщност те работят изключително много, за да постигнат и запазят стандарта си. „Обичам бизнеса. Спестявам повече, отколкото харча, инвестирам, планирам бъдещето си. Оглеждам се за различни възможности и се трудя по-здраво, отколкото хората си мислят“, заявява актрисата София Вергара.

Заделяйте настрана голяма част от приходите си. Заможните хора са заможни, защото знаят как да управляват парите си. "От всеки свой приход спестявам една трета, използвам една трета за ежедневни разходи и давам една трета за благотворителност“, споделя Анджелина Джоли.

Научете останалите съвети в нашия бизнес сайт Expert.bg.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат.Точно затова и никога не го получават!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама