Как да поддържате контактите си по време на пандемия


Как да поддържате контактите си по време на пандемия
Снимка: iStock/Guliver

Помислете за социалния си живот преди пандемията. След работа можеше да се отбиете в бара до офиса, за да си поговорите с колеги. Можеше да се обадите на приятел изневиделица, за да пиете по кафе в обедната почивка. Сега обаче много хора работят от вкъщи и поддържането на мрежа е последното нещо, което им идва наум. Но това не значи, че трябва да занемарите социалните си контакти. Ето 4 лесни начина да попречите на пандемията да срине мрежата ви от професионални контакти.

1. Не губете целта си

По-важно от всякога е да бъдете супер наясно със себе си как и защо искате да разширите мрежата си. Търсите ли нова работа? Опитвате ли се да намерите нови клиенти или партньори? След като разберете целта си, можете да приспособите своите стратегии и подход.

2. Бъдете активни в социалната мрежа

Вашият Instagram е пълен с красиви снимки на кафета и цветя, в Twitter споделяте политически или обществено значими туитове, а вашият LinkedIn е в латентно състояние. Тъй като живеем в дигитален свят и всеки, с когото се свързвате професионално, може да ви търси в Google, значението на постоянното онлайн присъствие е от огромно значение. Какво означава това? Важно е да се опитате да поддържате последователност около онлайн персоната си - пускайте периодично съобщения, а не на периоди.

7 НЕЩА, КОИТО НЕ ТРЯБВА ДА ТЪРПИТЕ НА РАБОТА

3. Използвайте истинската си мрежа от контакти

Сега е моментът да се върнете към хората, с които сте работили в миналото, учили сте в заедно в гимназията или университета. Много по-лесно е, когато имате история с някого. Да, в началото може да е неловко да се свържете със стар колега, с когото не сте разговаряли от пет години, но това, че не сте поддържали тази връзка, не означава, че е късно да я съживите.

4. Членувайте в група

Групите в социалните мрежи са чудесен инструмент за жените да бъдат свързани с други жени, с които могат да си сътрудничат, за да постигнат житейските си цели. Мисията на подобни платформи е да извади резултатите извън мрежата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама