Как да съчетаете работа и личен живот в празничния сезон


Как да съчетаете работа и личен живот в празничния сезон
Снимка: iStock/Guliver

Колко вълнуващо, празниците чукат на вратата ни! Имате задачи с краен срок, които още не сте изпълнили? Това определено не е толкова забавно. Честно казано, доста е нереалистично да мислим, че ще можем напълно да се откъснем от работа през празниците. Освен ако не възнамерявате да използвате цялата си отпуска и в началото на януари да получите нервен срив, когато отворите служебния си мейл, ето няколко полезни съвета как да съчетаете личния си живот с кариерата в празничния сезон.

1. Направете индивидуални уговорки с клиентите

Ако имате важни клиенти, с които трябва да планирате срещи и задачи, по-добре отделете няколко часа, за да разговаряте с всеки по отделно. От една страна, това ще покаже лично отношение, от друга – ще ви е по-удобно да си подредите графика. За всички останали - задайте автоматичен отговор на имейла си, който да уведомява, че ще отговорите в рамките на 48 часа.

2. Не се откъсвайте напълно по време на празниците

В идеалния случай на 3 дни отделяйтете един-два часа вечер, за да отговаряте на имейли и да връщате обаждания. Предупредете близките си, че ще бъдете малко заети, така че да могат да планират нещо друго за правене и да няма разочаровани.

3. Спазвайте обещанията си

Спазването на обещания ще ви попречи да се впуснете във вихъра на работата и ще ви държи под строй, за да продължите да се радвате на качествено време с приятели и семейство. Задължително отделете цели два дни около Коледа, за да изпълните всички желания на децата и да посетите всички близки.

4. Делегирайте, когато е необходимо

Използвайте виртуални асистенти и други източници на подкрепа, за да се справите с непредвидени ситуации в празничния сезон, особено ако пътувате. Тези системи за поддръжка могат да бъдат инструктирани да връщат обаждания и да препредават информация за вас на вашите клиенти, спестявайки ви време и обяснения.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Не времето, а любовта лекува всяка болка. Когато любовта е малко, просто е нужно повече време, за да събереш достатъчно...

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама