Какво да направите точно преди интервю за работа


Какво да направите точно преди интервю за работа
Снимка: iStock/Guliver

Mинутите преди интервюто за работа да започне могат да бъдат ужасно изнервящи. Повечето хора никога не са напълно сигурни какво да правят с това време. Истината е, че тези последни минути са вашата възможност да вмъкнете ума си в правилната "рамка" и да настроите енергията си да работи изцяло във ваша полза. Ето тези 7 неща са чудесен начин да оползотворите вашите 15 минутки.

1. Успокойте ума си

Когато се притеснявате, тялото ви започва да освобождава „лошите” хормони кортизол и епинефрин. В зависимост от нивото на стрес, те могат да попречат на способността ви да мислите трезво. Ако дадете на тялото си няколко минути за релакс, било то чрез музика, медитация или нещо друго работещо за вас, ще бъдете по-концентрирани по време на самото интервю.

2. Не подранявайте прекалено

Малко са нещата, които могат да прецакат интервюто ви така, както закъснението. Затова винаги се старайте да сте 5-10 минути по-рано на уговорената среща. Ако обаче сте подранили още повече, то най-добре пийте едно кафе или изчакайте в колата, защото това може да окаже ненужен натиск върху интервюиращия и срещата ви да започне по неподходящ начин.

3. Бъдете мили с всички

Когато влезете в офиса, не забравяйте да сте приятелски настроени към рецепционистката, охранителите и всички останали. Големите фирми често разпитват служителите на по-ниска длъжност как са се държали кандидатите, докато чакат интервюто да започне.

НАУЧЕТЕ ОСТАНАЛИТЕ ТУК!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Всяка жена има право да бъде красива.

Елизабет Арден

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама