Карбовски: Трябва да се учиш от малък, за да постигнеш нещо в живота!


Карбовски: Трябва да се учиш от малък, за да постигнеш нещо в живота!

Преди няколко месеца три от най-обичаните и уважавани български звезди: Мартин Карбовски, Жени Калканджиева и Мариан Вълев организираха кастинги из цялата страна, търсейки млади, талантливи хора, които да включат в бъдещ проект.

Целта им бе да разберат какво искат младите, какви са техните цели и амбиции, и как смятат да ги реализират. Трите български звезди упорито търсеха свои последователи репортери, модели и актьори.

Ето какво сподели един от най-добрите журналисти Мартин Карбовски, специално за читателите на iWoman.bg:

Г-н Карбовски, разкажете ни малко повече за вашата идея.

"С моите колеги Жени и Мариан решихме да направим един експеримент, или по-точно едно проучване сред младите българи, с което да разберем за какво си мечтаят тези деца. Как си представят бъдещето си, с какво искат да се занимават и знаят ли изобщо как да го постигнат...

Видяхме много млади хора, които искат да бъдат показвани по телевизията, искат да станат известни, защото за тях това е работа, която ти носи удоволствие. Но дават ли си сметка каква е цената? Не!

За да постигнеш нещо в живота трябва много да се трудиш, това искам да покажа на тези деца. И разбира се, да им помогнем да реализират мечтите си.

Срещайки се с толкова много млади хора, какво разбрахте за тях, за техните мечти, амбиции?

Повечето от младите имат едно общо желание – те искат работата да им бъде като хоби. Искат да ги дават по телевизията, да бъдат по подиумите, да ги харесват, да са известни.

За тях известността е равна на удоволствие. Така са настроени децата и това никак не е мъдро, защото една работа не може да бъда удоволствие. Да, може да се развиеш в сферата, която искаш, но това го превръща в хоби. Работата си е работа, нали така?

Нашите деца нямат представа, че нещата съвсем не стоят така. И ние искаме да ги подготвим за това, което им предстои. Защото, ако искат да бъдат в сферата, която сме ние, трябва много да се потрудят.

Какво бихте посъветвали всички млади хора, които искат да вървят по вашите стъпки?

Виж, ако искаш да станеш някой, да постигнеш нещо, независимо в коя сфера, трябва първо да учиш, да развиеш таланта си, уменията си, да трупаш опит. Нещата стават много бавно. Първо трябва да се трудиш, после да се доказваш и чак тогава да добиеш самочувствието, че си някой.

Трябва да започнеш да се учиш от малък, ако искаш да постигнеш нещо в живота!

Казвате, че младите хора имат погрешна представа за нещата, че искат да работят за удоволствие, че не знаят колко труден е пътя. Значи ли това, че не сте намерили хората, които търсите?

Разбрахме за какво мечтаят младите хора и това беше нашата главна цел. Опитах се да им обясня как стоят нещата и че могат да постигнат целите си, ако работят здраво.

Срещнахме и някои наистина много талантливи деца, амбициозни, в които има потенциал. За съжаление обаче имаше и такива, които вече са закъснели.

За да станеш някой на 30, трябва да си започнал да се трудиш от малък, още от 16-годишна възраст.

И малко по малко ще постигнеш мечтите си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Облечени от глава до пети в любов. И това е единствената марка, която никога не излиза от мода.

"Сексът и градът"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама