МОН одобри учебниците за 12 клас профилирана подготовка на издателство Клет България


МОН одобри учебниците за 12 клас профилирана подготовка на издателство Клет България
Снимка: Клет България

Издателство Клет България получи финално одобрение на учебниците за профилирана подготовка за 12. клас от Министерството на образованието и науката. Така издателството вече има завършен цикъл от утвърдени учебници по новите учебни програми за всички възрасти - от детската градина, до бъдещите кандидат-студенти.

Учебниците за профилирана подготовка за 12. клас на издателство Клет България са част от един нов модел на преподаване в горен курс и са продължение на модулите издадени миналата година за профилирано обучение в 11. клас. Съдържанието им е актуално и увлекателно, което гарантира лесното усвояване на новия материал от учениците.

„Разработването на учебници, независимо за коя възрастова група, е изключително отговорна задача, която отнема не само време, но и изисква висока експертиза у авторите. Радостен съм, че от МОН са оценили труда ни и можем вече да се похвалим със завършен цикъл от учебници, разработени изцяло съгласно новите учебни програми. Това, разбира се, няма да ни спре да продължаваме да работим в посока произвеждането на висококачествено и актуално съдържание, което да бъде в полза на учители и ученици в цялата страна,“ коментира Владимир Колев, управител на издателство Клет България.

Обновяването на учебниците по новите учебни програми стартира през 2016 година. Тази програма на МОН цели да организира учебниците, разделяйки ги на модули даващи насоки за преподаване и фактически данни, обединени от теми по съответния урок, които учителите да използват при преподаването в клас. По този начин преподавателите имат свобода сами да преценят как да преподават, да развиват и организират уроците си.

Учебниците на издателство Клет България са с утвърдени авторски колективи, доказани в сферата си на дейност и научната си работа. 

Повече информация за всяко издание може да намерите в електронния магазин на издателството

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Кариера


Реклама

Животът е възмутителен, когато мислиш за него, и прекрасен, когато го живееш.

Карол Корд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички