Направете тези 5 неща, за да ви наемат на работа


Направете тези 5 неща, за да ви наемат на работа
Снимка: iStock/Guliver

Иронията на съветите за търсене на работа е, че има толкова много, че повечето са напълно противоречиви. Което всъщност води до точно обратния резултат, който търсите. Затова днес ще сведем нещата до кратък списък с полезни съвети за търсене на работа, които ще ви помогнат да прецизирате стратегията си и да получите така чаканата нова позиция.

1. Направете предимствата си очевидни

Когато кандидатствате за работа онлайн, много вероятно е автобиографията ви първо да бъде проверена от система за проследяване на кандидати и след това да се премести върху служител от „Човешки ресурси”. По правило първият човек, който преглежда автобиографията ви, често е от по-ниско ниво на персонала, който служи като „сито”. Затова трябва да улесните както компютъра, така и човека и бързо да свържете тяхната графа „Ето какво търсим“ с вашето „Ето какво предлагам“. Проучете длъжностната характеристика и след това поставете ключови думи и във вашата автобиография.

ДРЕБНИ ТРИКОВЕ, С КОИТО ИНТЕРВЮИРАЩИЯТ ЗА РАБОТА ВИ ПРОБВА

2. Не забравяйте, че автобиографията ви не е татуировка

Да, новата ви автобиография е прекрасна. Вашият LinkedIn профил - спиращ дъха. Ако обаче те не ви позиционират като пряк кандидат за определена позиция, не се страхувайте да модифицирате, да сложите ключови термини и да промените някои неща. Вашето резюме не е татуировка, така че не е нужно да остава вечно и непроменящо се. Отнасяйте се към него като към жив, дишащ документ.

3. Ако не сте в LinkedIn, сякаш не съществувате

Повече от 90% от рекрутерите използват LinkedIn като основен инструмент за търсене на нови служители, така че не е подценяване. Ако сте професионалист, трябва не само да сте в LinkedIn, но и да го използвате с лекота.

4. Показвайте лично отношение и учтивост

Не гледайте на интервютата като на „прескочи кобила” или баскетболен мач, в който просто трябва да вкарате повече кошове. Покажете лично отношение. Повечето работодатели се впечатляват, когато след събеседването получат мейл с благодарност за отделеното време и пожелание за успех а фирмата, независимо на кой кандидат ще се спрат.

5. Не винаги следвайте страстта си

„Следвай страстта си“ е една от най-често срещаните кариерни мъдрости. Освен това е доста грешна и подвеждаща фраза. Ако разпитате хора, които обичат работата си, повечето от тях не са следвали страстта си, а просто са търсили работа с прилично заплащане. Но с течение на времето, когато научат основите и поемат повече контрол, те намират истинска страст в службата.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Най-красива е една жена, когато е изморена от смях!

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама