Най-добрите професии за интроверти


Най-добрите професии за интроверти
Снимка: iStock/Guliver

Противно на общоприетото схващане, не всички интроверти са срамежливи, социално неудобни и едва „обелват“ по 2-3 думи. Всъщност, някои от тях могат да се похвалят с отлични умения и формират страхотни взаимоотношения, макар да предпочитат да не влагат толкова много енергия в социалното взаимодействие или просто предпочитат повече време за почивка и зареждане.

5 НЕЩА, КОИТО СЕ СЛУЧВАТ, АКО СТЕ РАБОТОХОЛИК

Истината е, че всички интерпретираме нещата от живота по различен начин в зависимост от заобикалящата ни среда. Подобно на екстровертите, интровертите могат да се адаптират към разнообразни работни места, макар не винаги да се чувстват в „свои води“. Именно заради това, те са по-подходящи за кариера, която предлага висока степен на независимост и самостоятелност.

Счетоводител

Счетоводителите не са известни със своите ведри личности и вероятно няма да видите сред длъжностните характеристики на счетоводителите, такава, която изисква висока комуникативност и позитивно отношение. Именно това прави счетоводството идеална кариерна пътека за хора, които предпочитат да работят сами.

Архитект

Докато архитектите трябва да се срещат с клиенти и други професионалисти в индустрията, голяма част от времето им отива в самостоятелна работа по планиране и проектиране на сгради. Това е чудесен избор за кариера за хора, които обичат да използват своята креативност, фокус и умения за решаване на проблеми.

Графичен дизайнер

Този тип модерни художници работят самостоятелно у дома, понякога в студио, а други намират себе си в рекламни агенции, заобиколени от други хора с креативно мислене. Независимо какъв вариант сте избрали, възможността да работите чрез въображението и ръцете си е доста изкушаваща.

Редактор

Редакторите са връзката между писател и читател. Често работещи сами и от комфорта на своя дом, те анализират текстове за качество, яснота, последователност и граматика. Страстта към детайлите и точността е задължителна за това занимание.

Инженер

Понастоящем инженерите са много търсени и тези работни места обикновено са високо платени. Страхотното е, че както интровертите, така и екстровертите могат да процъфтяват в инженерната сфера.

Психолог

Емпатията и уменията за слушане са често срещани сред интровертите, които често са чувствителни и грижовни личности.

Писател

Писането, независимо дали е художествено, или делово, е отлична кариерна пътека за интровертите. Писателите оставят думите им да говорят вместо тях и това е занаят, който най-добре се преследва сам.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Смятам, че сексапилът идва отвътре. Това е нещо, което е в човек, без значение какво правите с гърдите си, бедрата или устните.

София Лорен

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама