Успешни онлайн срещи: Трикове и съвети


Успешни онлайн срещи: Трикове и съвети
Снимка: iStock/Guliver

Един от страничните ефекти на сегашната епидемична обстановка, освен някои сериозни безпокойства, е алтернативната работна среда. Виртуалната комуникация се превърна в неразделна част от нашето ежедневие и може би е време да подобрим представянето си онлайн. Ето няколко експертни съвета и трикове, които ще ви помогнат да изглеждате и да се чувствате в топ форма на следващата виртуална среща.

1. Изберете неутрален фон

Според експертите, на първо място трябва да изберете подходящ фон, за да избегнете разсейването от страна на колегите. Ако имате бюро, което се намира срещу неутрална стена, вие сте стъпка напред. Но ако нямате, изберете зона от дома, в която няма бъркотия и която запазва фокуса върху вас. Със сигурност не залагайте на помещения като детската стая или кухнята. В крайна сметка, ако тази задача ви е трудна, повечето програми за групови разговори имат опция „виртуален фон”, която ви позволява да си изберете различна тема – От някой екзотичен плаж до чудесен графичен тапет.

2. Дръжте екрана на нивото на очите

Независимо дали сте прави, или седнали, техниката ви трябва да е на нивото на очите. В крайна сметка, не е особено професионално, ако фокусът на камерата се окаже върху гърдите ви, нали?

НАЙ-ДОБРИТЕ ПРОФЕСИИ ЗА ИНТРОВЕРТИ

3. Отделете 10 минути за подготовка

Ако сте „заседнали” у дома вече доста време, лесно можете да попаднете в колелото на вързана коса, пижама и неоформени вежди. Но малкото усилия се отплащат много. Чувството за увереност е част от вашето виртуално комуникационно изживяване, независимо дали е на лично, или професионално ниво. Не е нужно да полагате кой знае какви усилия – вържете стегната опашка, сложете спирала и гланц и заменете суитчъра с ефирна блуза.

4. Стойте на едно място

Много е неприятно, ако сте в средата на разговор и другият човек внезапно стана и започне да се лута из къщата си, изпълнявайки различни задачи. Въпреки че разходките работят добре в телевизионни предавания, не можем да кажем същото за реалния живот.

5. Не „разводнявайте” онлайн срещите

Поддържайте срещите си между 15 и 45 минути, така че всички да останат съсредоточени и да използват оптимално времето. Ако не успявате да покриете всички точки в рамките на този период от време, тогава може би ви трябва повече подготовка преди срещата, или пък насрочена дата за втора среща.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Кариера


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама