10 избора, за които ще съжалявате след 10 години


10 избора, за които ще съжалявате след 10 години
Снимка: iStock/Guliver

„Само, ако не бях...“ Тези думи са ви познати, нали? На всеки от нас му се е случвало да ги изрича, опитвайки се да промени по някакъв начин дадена постъпка в миналото. За да не ви се налага след години да съжалявате за част от изборите, направени днес, ето кои от тях е по-добре да избягвате да правите...

Носите маска, за да впечатлите другите

Ако постоянно се правите на някой, който не сте, след време няма да остане нищо от собственото ви Аз. Когато прекрарвате твърде много време, концентрирайки се върху мнението на околните, вие наистина ще забравите какъв човек сте в действителност. Не се страхувайте от възприятието на околните, а бъдете себе си. Когато ви е тъжно – плачете, когато сте ядосани – кажете го, когато ви е забавно – смейте се!

Позволявате на други хора да чертаят вашия път

Трябва да си признаем, че това най-често са родителите. Въпреки че искат най-доброто за вас, те никога не могат да бъдат сигурни в какво точно се състои това. Ако някой не е съгласен с вашето мнение – чудесно. Това значи, че правите крачки по собствена пътека. Не оставяйте на други хора да определят мечтите ви!

Поддържате негативни приятелства

Всички имаме по един приятел, с който се познаваме от цяла вечност, но годините са ни променили толкова, че в момента сме коренно различни хора. Виждаме се по задължение, говорим си „общи“ неща, а после се чувстваме изтощени от цялото усилие да се преструваме, че ни е приятно. Колкото по-бързо приключат подобен тип отношения, толкова по-добре за нас!

Мислите само за себе си

Доказано е, че егоистите страдат най-много, когато остареят. Едва след 10-20 години, те започват да си дават сметка, че са се държали ужасно с другите хора, поставяйки себе си на първо място. Истината е, че благият характер и любящите постъпки са най-добрият надгробен камък, който можете да изработите за себе си приживе.

Страхувате се от промените

Няма начин да вървите напред и да покорявате нови върхове, ако се страхувате от промените. Изчерпани връзки, работа, на която ходите с мъка, апартамент, който мразите – все неща, които можете да промените още днес. Отървете се от чувството за сигурност, защото то не винаги означава добро!

Отказвате се, когато нещата се усложнят

Ако наистина искате нещо, трябва да се борите за него. Дори борбата да ви се струва отегчителна и с всеки изминал ден да се появяват нови конкуренти, трябва да вярвате в себе си и в собствените си възможности. Нищо стойностно не се постига лесно.

Опитвате се да държите всичко под контрол

Животът трябва да се докосва с нежна ръка, а не да се души. Ако нещо не се случва по първоначалния ви план, то значи така е трябвало да стане. Не можете да следите под микроскоп целия си живот.

Примирявате се с по-малко от заслуженото

Бъдете достатъчно силни, за да зарежете това, което не ви устройва, но и достатъчно мъдри, за да изчакате това, което заслужавате. Въпросът е да разпознаете точния момент, в който трябва да си кажете „Стига толкова, заслужавам повече!“

Постоянно отлагате „за утре“

Това е най-често срещаната човешка грешка. Постоянно си мислим, че имаме повече време, от колкото всъщност имаме. Спрете да отлагате – утре ще се обадя на мама, от утре ще спра цигарите, утре, утре, утре... Направете го днес!

Мислите, че хората са ви длъжни

Запомнете едно – светът не ви дължи нищо, вие дължите на света нещо. Така че, крайно време е да започнете да поемате отговорност за собствените си решения и избори.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Жените са най-големият неизползван източник на таланти в света.

Хилари Клинтън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама