18 грешки, които трябва да направите, преди да навършите 30


18 грешки, които трябва да направите, преди да навършите 30
Снимка: Thinkstock/Guliver

Когато сме на 20 години, започваме да осъзнаваме, че това десетилетие, както безгрижните ни тийнейджърски години, ще отлети по-бързо, отколкото искаме. В това пътуване, което наричаме живот, всяка ера си има собствено усещане и емоция. Има красота във всяка възраст и би трябвало да ставаме все по-спокойни с възрастта.

Трийсетте не са възраст, от която се страхуваме, но сякаш ги виждаме като по-мъдрите и по-спокойни години от нашия все още „млад“ живот. Трийсетте са за всички уроци, които сме научили от онези ужасни, понякога дори опасни, грешки, които сме направили на 20 години и от които се срамуваме. Но най-голямата грешка би била да погледнеш назад и да осъзнаеш, че си пропилял годините, в които трябва да правиш грешки.

Да се влюбиш в грешния човек

Няма нищо лошо в това да „пробваш“ хората, защото всеки идва в живота ти с някаква цел, научава те на нещо. Само защото тези хора вече не са в живота ти, не значи, че не е трябвало да наминат поне замалко.

Да се напиеш

Ако ще пиеш прекалено много и ще правиш грешки, по-добре го прави докато си на 20 и можеш да се оправдаваш с това, че си „млад и глупав“.

Да се довериш на грешните хора

Това, че някой е добър с теб, докато сте заедно, не значи, че няма да ти забие нож в гърба при първа възможност. Е, ако не се доверяваш сляпо на грешните хора, никога няма да почувстваш предателството…но пък така никога няма да се научиш да разпознаваш онези, които имат добри намерения.

Никога да не даваш шанс на „добрите“

Всички имаме живота си хора, които сега обичаме, но ни е отнело години да опознаем истински. Трябват няколко грешни първи впечатления, за да се научим, че първото впечатление понякога лъже.

Да те хванат в лъжа

Когато си оплел мрежа от лъжи и някой разкрие едната, всичко започва да се разпада…не е много приятно, но така се научаваш, че винаги трябва да казваш истината. Тя никога не може да е по-лоша от една лъжа.

Да живееш с грешния човек

Няма да знаеш какви качества да търсиш в добрия съквартирант, ако преди това не си имал лош.

Вземи под наем онзи ужасен апартамент

Ако започнеш с Бентли, към какво ще се стремиш? Радостта от живота идва в това да усещаш тръпката от всички кофти коли по пътя ти към онази, хубавата, която ще получиш, когато си платил дълговете и си си я заслужил.

Кофти секс за една нощ

Всички имаме нощи, споменът за които ни кара да потреперваме. От тези неловки срещи научаваме важни житейски уроци. Например: Не търси любов, когато си самотен, търси я, когато си готов.

Яж нездравословна храна

Няма нищо друго като трупането на килограми, когато си на 25, което да те мотивира да започнеш стриктна диета и да спортуваш- нещо, което докато станеш на 30, ще се превърне в здравословен навик.

Стой до късно

Нощите, които завършват с изгрева са онези, в които се чувстваш млад, сексапилен и сякаш си господар на света.

Спи до много късно

Да спиш през деня може да е сладко, докато си в двайсетте си години, но не и през трийсетте. Има прекалено много работа за вършене, за да си пропиляваш уикендите в безсъзнание.

Похарчи прекалено много пари за пътувания

Изкарвай повече пари и пътувай повече. Похарчи по-голямата част от спестяванията си за пътуване по света. Никога няма да си по-готов и по-безгрижен отколкото ще си през двайсетте си години.

Да бъдеш измамен

Ако не те измамят поне веднъж, как ще знаеш, когато ти се случи? По-добре някой да те измами, докато си още млад и нямаш кой знае какво да губиш.

Приеми онази ужасна работа

Ако не за друго, то поне за да се научиш да не търсиш само парите, а да се доверяваш на инстинкта си. Всички неща, които си работил и си мразил, ти носят знанието, че парите всъщност наистина не купуват щастие.

Губи време в гледане на телевизия

Може да се чувстваш зле, че си пропилял най-хубавите си години, но с някои сериали просто не можеш да сбъркаш!

Купи си всички онези дрехи, които сигурно ще облечеш само веднъж

Това е допустимо, докато си в двайсетте си години, но след това е просто смешно да носиш дрехи, които очевидно не са за твоята възраст.

Превиши кредитния си лимит

След това преживяване, вече ще знаеш как да управляваш парите си, за да не ти се наложи да живееш на хляб и сол 1 седмица.

Да те уволнят

За всичко си има причина и да откажеш да го повярваш само ще ти навреди. Ако те уволнят, значи не ти е било писано да работиш там. Приеми го като малка спънка по пътя към перфектната за теб..

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Бръчките би трябвало да са следи от минали усмивки.

Дъглас Адамс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама