4 причини, поради които омразата на другите трябва да те мотивира


4 причини, поради които омразата на другите трябва да те мотивира

Всеки има някакви цели в живота си. По пътя към изпълняването им, ще се натъкнете на т.нар. "хейтъри" - хора, които ви мразят - най-често без да имат основателна причина и без дори да ви познават. Хората могат да бъдат брутални. Да, може да игнорирате злобните им коментари - "Далеч от очите, далеч от ума“, както се казва. Но е по-добре да не го правите.

Слушайте хейтърите си внимателно, обърнете внимание на всяка дума, която изричат. Възползвайте се от тях. Защо ли? Защото ще ви ядоса. Ще ви подразни до такава степен, че ще лежите будни в 4 часа през нощта и ще си мислите "Как, по дяволите, мога да накарам тези хора да си заврат думите отзад!?“.

Има голяма вероятност, че докато заспите и направите същото следващия ден, ще имате нова партида хейтъри. Така става - те се размножават като бактерии. Свиквайте.

Не бягайте от тях, защото със сигурност няма да можете да се скриете.

Истината е, че ако нямате хейтъри, сигурно не правите нищо с живота си - или поне не сте добри в това, което правите. Омразата преследва успеха. Затова поемете дълбоко дъх и я приемете. Когато си намерите хейтъри, се опитайте да ги държите близо до себе си.

Ето няколко причини да се възползваме от хейтърите и да ги превърнем в мотивация.

1. В по-голямата част от времето те просто завиждат

Ако някой те мрази, е много вероятно да е, защото ти завижда и се чувства заплашен от теб по някакъв начин. Тяхното мото е "Ти го имаш, аз го искам, МРАЗЯ те, защото го имаш.“

Бъдете поласкани. Преди да оставите този човек да ви ядоса или да ви пречи, се запитайте дали той би сменил мястото си с вашето. Ако отговорът е положителен, какъвто е в повечето случаи, счетете омразата за форма на комплимент.

2. Но в някои случаи се оказват прави

Понякога омразата, с която ви засипват, може да се окаже оправдана. Може би започвате нова работа и още се учите. Или искате да станете по-добри в това, което правите. Естествено е да правите грешки- не се страхувайте от тях, оставете ги да бъдат ваш учител.

Хората може би виждат такива „спъвания“ от ваша страна като перфектен начин да изкажат мнението си, което доста често не ви допада. Опитайте се да извлечете полза от критиката. Приемете омразата, вслушайте се в нея, дори и да не е това, което искате да чуете в момента.

3. Те предизвикват отговор

Никога не реагирайте на омразата, отговорете й! Реакциите се базират на емоции, а емоциите могат да бъдат ирационални. Отговорите пък, са планирани. Те са формулирани, носят значение. Реакциите са просто импулси, а импулсите никога не са обмислени и много рядко са практични.

4. Скоро ще бъдат вашата жертва

Няма по-хубаво чувство от това да опровергаеш думите на хейтъра. Да му докажеш, че не е прав, да направиш това, което ти е казал, че няма шанс да направиш, да се издигнеш въпреки него, въпреки думите му.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама