5 безплатни неща, които задължително да започнете през януари


5 безплатни неща, които задължително да започнете през януари
Снимка: iStock/Guliver

С настъпването на 2020, сме сигурни, че има много хора, които вече мислят за това каква ще бъде резолюцията им за новата година. Лошата новина е, че повечето ни цели изискват средства – нов дом, нова кола, повече пътешествия. Ето защо днес ще ви дадем 5 идеи, които да започнете да осъществявате още януари, при това без да инвестирате излишни пари.

1. Четете повече

През 2020 година направете обещание да прочетете повече книги. Всъщност, нека това се превърне във ваш приоритет, който да замени гледането на телевизия и сърфирането в социалните мрежи. В случай, че четенето наистина не е вашето нещо, слушайте аудиокниги у дома, в колата или където ви е най-удобно. Отделяйте поне 30 минути на ден за това занимание и с времето ще осъзнаете колко благоприятно влияние оказва.

2. Правете си комплименти всеки ден

Когато се събудите и се приготвяте да стартирате деня си, погледнете се в огледалото и си подарете поне един комплимент. И наистина вярвайте в него! За да направите крачка напред, направете комплимент и на друг човек – колега, приятел или просто човек на улицата.

3. Подарете си повече сън

Винаги, когато имате свободно време и се нуждаете от презареждане на батериите, полегнете за 30 минути. Ще се събудите, чувствайки се освежени и вероятно в много по-добро настроение. Оставете настрана телефона си, обуйте си удобен клин и се завийте с пухкаво одеало.

4. Водете си дневник

Не е нужно да сте перфектен писател. Това е вашето лично списание, така че никой освен вас не е нужно да вижда какво пише на страниците. Всъщност, писането в дневник е чудесен начин да се отърсите от стреса или да запомните нещо вълнуващо, което се е случило в живота ви. Просто оставете химикалката и хартията да говорят.

5. Ходете на разходки

Това може да се случи в квартала, в близкия парк, сред природата или просто ходете пеша до работа. Излезте навън и се насладете на свежия въздух, стига времето да го позволява. Освен че ще сте в по-добра физическа форма, времето, прекарано навън, ще ви помогне да систематизирате мислите си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама