5 начина да постигнете своето и “заживяла щастливо”


5 начина да постигнете своето и “заживяла щастливо”
Снимка: iStock/Guliver

Държите се “шефски”, не вярвате на празни обещания и говорите твърде много. Звучи ли ви познато? Може би сте майка, дъщеря, мащеха, съпруга, консултант по здравеопазване, чистачка и готвачка. Освен това през по-голямата част от живота сте се борили с изтощителна тревожност и проблеми с автентичността. Да, това звучи като живота на милиони жени по света, които сами са създали своята версия на щастие. Разбира се, нищо не се случва за една нощ. За да намерите своето „и заживяла щастливо”, трябва да направите промени в мислите и действията си. Откъде да започнете? Тези 5 начина ще ви помогнат.

1. Променете начина, по който говорите със себе си

Начинът, по който говорите със себе си, ще ви настрои за успех или провал. Преформулирайте негативните си мисли. Не се опитвате да „командорите”, просто имате лидерски умения. Не говорите твърде много, просто не се страхувате да изкажете мнението си. Не сте взискателни, а знаете какво искате. Не сте инат, просто сте решителни.

НЕ ВИНАГИ ТРЯБВА ДА БЪДЕШ ДОБРО И МИЛО МОМИЧЕ

2. Започнете да казвате “не”

Дайте си разрешение да отказвате покани, хора и неща, които ви отнемат от спокойствието. Кажете сбогом на всичко токсично, внасящо негативна енергия в живота ви. Не дължите на никого обяснение как живеете живота си. Колкото по-скоро се освободите от всичко и всички, които ви задържат, толкова по-скоро можете да превърнете целите и мечтите си в приоритет.

3. Никога не е късно за нова мечта

Толкова често оставяме страха да ни пречи. Страхът от провал и страхът от това, което биха могли да кажат другите хора, е това, което възпира много жени. Може да се провалите, но какво от това? Ами ако успеете? Колко невероятно би било това? Дайте си възможност. Всички сме способни на удивителни неща.

4. Визуализирайте своето идеално Аз

Какви искахте да бъдете като малки? Върнете се при този идеализиран човек. Помислете за това малко дете, което се осмели да мечтае. Накарайте го да се гордее! Започнете да се питате дали ежедневните ви навици ви доближават до целите ви. Ако не - време е да направите някои корекции. Визуализацията е мощен инструмент. Представете си най-доброто себе си и имайте смелостта да бъдете този човек.

5. Започнете, преди да сте готови

Ако чакате, докато станете готови, никога няма да започнете. Това отново е онзи страх, който ви подсказва да направите още едно търсите в Гугъл, да преспите още една вечер или да помолите още един човек за съвет. Заглушете този глас в главата си. Вече имате това, което е необходимо. Влезте и се учете, докато вървите. Всеки ден ще бъдете един ден по-близо до постигането на мечтата си и ще живеете своята версия на „и заживяла щастливо”.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама