5 неща, които влиятелните хора не правят


5 неща, които влиятелните хора не правят
Снимка: Thinkstock/Guliver

Богатите, влиятелни хора живеят по определен начин, те не се страхуват от предизвикателствата и вървят смело напред.

За да постигнат успех, те преследват целите си, създават добри партньорства и действат така, както смятат, че е най-добре.

Ето кои са нещата, които влиятелните хора НЕ правят и точно заради това продължават да се развиват все така успешно:

1. Те не използват своята власт, за да обвиняват другите за действията си

Едва ли ще срещнете успели хора, които да губят времето си в обвинения. Вместо това, те вземат нещата в свои ръце, правят всичко, което е по силите им, пък каквото стане.

Дори и понякога да се провалят, те няма да обвинят другите за това, въпреки, че тяхната влиятелност им го позволява. Вместо това, те продължават напред, не се отказват.

2. Те не позволяват притеснението или страхът от промяна да ги спре

Влиятелните хора не се оплакват от нещата, които не могат да контролират. Те се придържат към това, което е от значение: тяхното влияние. За тях промяната е нещо, към което трябва да се стремят, а не от което да се страхуват. Успелите хора рискуват, понякога резултатът е добър, друг пък не, но точно заради това са успели, защото са опитали.

3. Те не слагат технологията пред хората

Мощни хора не са обсебени (или поне не чак толкова много много) от технологиите. За тях важен е личният контакт, а не писането на имейли или телефонните разговори. Те знаят, че най-голямото им влияние е именно в слушането, споделянето и обединяване на усилията. Те поставят далеч своите смартфони, когато са на среща,за да покажат уважение и отношение към хората. Но разбира се, това не означава, че не са запознати и не ползват новите технологии, а напротив.

4. Те не действат така, все едно винаги са прави

Всеки понякога греши. Дори и успелите хора не са перфектни. Затова и няма да чуете от тях да ви кажат: "Нали ти казах!”. Въпреки че следват своя път, те доста често искат съвет от други хора, готови са да чуят и други мнения и идеи. Те знаят, че понякога техните решения не са най-правилните и винаги може да научат нещо ново от другите.

Ето за това успелите хора вярват в себе си, но никога не твърдят, че тяхното мислене и действия са винаги най-правилните.

5. Те не правят определени неща, просто защото всички останали ги правят

Може би сте виждали много хора, които се опитват да имитират другите? Да правят нещата, които те правят, надявайки се, че ще постигнат техните успехи.

Влиятелните хора, обаче, знаят, че трябва да действат по свой собствен начин, така както сметнат за най-добре. Само така може да постигнат това, към което се стремят.

Ако правят същите неща, като всички останали, просто ще се смесят с тълпата. А не това е важното, ако искаш да постигнеш някакъв успех. Важното е да си различен, индивидуален и оригинален.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Старостта не е място за глезени момиченца.

Бети Дейвис

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама