5 трика да победите манипулатор в собствената му игра


5 трика да победите манипулатор в собствената му игра
Снимка: istock

Манипулаторите са едновременно хитри и тактични. Идва, когато най-малко ги очаквате и разбирате, че сте били манипулирани едва след като попаднете в капана. Има обаче начин да победите манипулатора още в самото начало.

Вижте още: 8 неща, които правите, защото сте алфа жена

1. "Виждам какво се опитваш да направиш"

Манипулаторът е успешен само ако не виждате през тях. В момента, в който разберете какви са истинските му намерения, имате две възможности - да играете или да разкриете картите му. Страхотното на този втори вариант е, че ви спестява много време. Ако някой се опита да ви манипулира, за да получите нещо, можете просто да кажете, че знаете какво търси и да му отговорите веднага. Така ще си вземе поука, че не всички се хващат на триковете му.

2.  Най-големият кошмар на манипулатора

Манипулаторите искат да намерят начин да ви убедят в своята истина и да обърнат разказа в своя полза. Но за да направят това, те се нуждаят от вас да сте отворени за дискусия.

Ако поговорите малко с някого, само за да разберете, че имате работа с манипулатор, а не с човек, който искрено се интересува от самата тема, можете просто да свиете рамене и да кажете: "Нека да приключим темата".

По този начин приключвате разговора, преди да е излязъл извън контрол и пестите енергия. Ако манипулаторът продължава да натиска, кажете категорично: "Вижте, не искам да говоря повече за това. Точка".

3. Страх ги е от времето

Всеки манипулатор прилага хитростта си в действие, защото се възползва от факта, че човек няма време да обработва емоциите и да анализира нещата. Когато трябва да вземете решение на мига, е по-вероятно да попаднете в капан и да направите нещо, което не е във ваш интерес.

Вижте още: 7 начина да подобрите живота си през 2024

Те не харесват фрази като "Оставете ме да помисля за това", защото това означава, че имате повече време да мислите независимо и критично, намалявайки шансовете им за победа.

4. Заявете категоричност

Може да изглежда уязвимо и "слабо" да признаете, че нещо ви е неудобно, но в действителност е невероятно елегантно и уверено. Защото това означава, че можете категорично да установите своите граници без вина или страх. Това означава, че сте честни за това кой сте. Това означава, че безапелационно сте себе си. И ако има нещо, което не се харесва на манипулаторите, това е човек, който се чувства добре в кожата си и не иска да прекрачва границите си заради никого.

5. Дистанция

Манипулаторите обикновено получават това, което искат, като използват емоциите на други хора в своя полза. Страх. Желание. Завист. Нашите чувства ни правят податливи на манипулация. Затова най-добрият начин да се предпазите е да сте максимално дистанцирани и така в крайна сметка ще ви оставят на мира.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Достатъчно е да погледнете през очите на Любовта, за да видите красотата навсякъде.

Петър Дънов

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама