5 трудности, с които се сблъскват интуитивните жени


5 трудности, с които се сблъскват интуитивните жени
Снимка: iStock/Guliver

Интуицията играе главна роля в живота на почти всички ни, макар понякога да я смятаме по-скоро за поддържаща. Стив Джобс я определя като "по-силна от интелекта". И макар тя да действа изцяло в наша полза, понякога се сблъскваме с определени трудности заради нея.

1. Понякога е трудно да направим разликата между интуитивно чувство и просто чувство

Знаете, че ако третирате всяко минало събитие в живота си като интуитивен тласък, вероятно вече сте във фаза, в която смятате, че сте загубили разсъдъка си, така че трябва ясно да различавате гласа на интуицията и обикновените чувства.

2. Трудно е да убедим някого в нещо, което "просто знаем"

А още по-трудно е да не кажем "Нали ти казах", когато това се случи. Няма нищо по-разочароващо от това да знаеш, че чувството не е убедителен аргумент. А всички знаем, че ако беше, щяхме да спестим много главоболия на близки хора.

3. Искаме да направим това, което е правилно

Знаете какво е правилно, а още по-добре познавате и удовлетворението, което получавате от действията си. За съжаление, това може да ви направи податливи в желанието си да предизвиквате само най-доброто и да действате правилно, а в живота често се налага да правим и грешки.

4. Трудно е да се правим на "глух, сляп и ням"

Може би едно от най-неприятните неща на това да сте твърде интуитивни, е че знаете, когато хората ви лъжат и манипулират. Но пък нямате доказателства за това, освен вашата собствена интуиция. И все пак, хубавата страна на нещата е, че спестявате енергия и нерви да прекарвате време с погрешни хора.

5. Мислите за живота повече, отколкото му се наслаждавате

Вие намирате радост в разбирането на нещата, но въпреки това губите време, анализирайки, вместо да се радвате. Погълнати сте в сглобяването на пъзела и забравяте да видите по-голямата картина.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама