5 трудности, с които се сблъскват интуитивните жени


5 трудности, с които се сблъскват интуитивните жени
Снимка: iStock/Guliver

Интуицията играе главна роля в живота на почти всички ни, макар понякога да я смятаме по-скоро за поддържаща. Стив Джобс я определя като "по-силна от интелекта". И макар тя да действа изцяло в наша полза, понякога се сблъскваме с определени трудности заради нея.

1. Понякога е трудно да направим разликата между интуитивно чувство и просто чувство

Знаете, че ако третирате всяко минало събитие в живота си като интуитивен тласък, вероятно вече сте във фаза, в която смятате, че сте загубили разсъдъка си, така че трябва ясно да различавате гласа на интуицията и обикновените чувства.

2. Трудно е да убедим някого в нещо, което "просто знаем"

А още по-трудно е да не кажем "Нали ти казах", когато това се случи. Няма нищо по-разочароващо от това да знаеш, че чувството не е убедителен аргумент. А всички знаем, че ако беше, щяхме да спестим много главоболия на близки хора.

3. Искаме да направим това, което е правилно

Знаете какво е правилно, а още по-добре познавате и удовлетворението, което получавате от действията си. За съжаление, това може да ви направи податливи в желанието си да предизвиквате само най-доброто и да действате правилно, а в живота често се налага да правим и грешки.

4. Трудно е да се правим на "глух, сляп и ням"

Може би едно от най-неприятните неща на това да сте твърде интуитивни, е че знаете, когато хората ви лъжат и манипулират. Но пък нямате доказателства за това, освен вашата собствена интуиция. И все пак, хубавата страна на нещата е, че спестявате енергия и нерви да прекарвате време с погрешни хора.

5. Мислите за живота повече, отколкото му се наслаждавате

Вие намирате радост в разбирането на нещата, но въпреки това губите време, анализирайки, вместо да се радвате. Погълнати сте в сглобяването на пъзела и забравяте да видите по-голямата картина.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама
Реклама

Ако мъжете не трябва да бъдат агресивни, за да бъдат приети, тогава жените няма да се чувстват принудени да бъдат покорени.

Ема Уотсън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама