6 начина да усъвършенствате интуицията си


6 начина да усъвършенствате интуицията си
Снимка: iStock/Guliver

Вслушвате ли се във вашата интуиция? Вярвате ли на това шесто чувство, което сякаш ви казва, че дадено нещо не е правилно? Нашата интуиция може да се приеме като вътрешна система за ориентиране, източник на мъдрост и прозрение и често различава нещата преди умът ни да ги анализира. Понякога отделяме твърде много внимание на логиката, вместо да слушаме посланията на чувствата си. Как да разкрием интуицията си в пълния й потенциал? Ето някои идеи.

1. Успокойте ума си

Често сме толкова заети в мислите си, че говоренето и анализирането надделява над акта на присъствие в дадена ситуация. Когато успокоим умовете си, можем да чуем интуицията си над хаоса и шума.

2. Медитирайте

Медитацията няма за цел да спре мислите ви, а да ги забави. Понякога отговорът се крие в самия въпрос, който ни притеснява.

3. Записвайте

Когато записваме нашите мисли, това събужда творческото мислене. А свързването с нашите творчески страни укрепва нашата интуиция. Двете вървят ръка за ръка. Дори ако не знаете какво да пишете, импровизирайте – дори самият акт на писане може да подобри интуицията ви.

4. Обърнете внимание на сънищата си

Понякога отговорите, които търсим, идват при нас в сънищата ни. Затова им дайте поле за изява, вслушайте се в тези, които изглеждат най-дълбоки и интензивни и се опитайте да разгадаете посланията.

5. Доверете се на стомаха си

Може да ви звучи смешно, но стомашно-чревният тракт е пряко свързан с нашите емоции и чувства. Затова, когато видите човек, когото обичате, усещате „пеперуди”. И обратното – щом стомахът ви се „свива” при мисълта за нещо, значи има от какво да се притеснявате.

6. Дистанцирайте се

Не трябва да взимате решение под натиск. Ако не сте сигурни за нещо, отстъпете назад, чуйте посланията, които получавате, и изчакайте по-голямата картина да се проясни пред вас.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама