6 неща, които жените трябва да спрем да правим


6 неща, които жените трябва да спрем да правим
Снимка: Thinkstock/Guliver

Постоянно попадаме на съвети как трябва да живеем живота си: как да намерим мечтаната работа, как да се поучим от неуспешните връзки, как да направим половинката си щастлива и т.н.

Но понякога е важно да направите крачка назад и да преосмислите навиците, които са се насадили толкова дълбоко във вас, че едва забелязвате, че са там.

Като жени, ние сме научени на много неща от ранна възраст, но растейки осъзнаваме, че не трябва стриктно да следваме всички от тях.

Може би да си намериш съпруг не е най-важното нещо в живота, може би приятелството от детството не продължава цял живот, може би червеното червило не може да поправи всичко (или да изглежда добре на всяка).

Само защото някои навици са широко приети, това не означава, че са добри за нас. Има някои неща, по-конкретно шест, които жените трябва да спрем да правим.

1. Да обиждаме/злословим за други жени

За съжаление, мразеното на други жени като средство за самоутвърждаване и повдигане на самочувствието е станало не само прието, но и очаквано. Защо имаме нужда да обиждаме други жени, защото правят нещо различно или по-добре от нас? Трябва да се отървем от схващането, че можем да успеем, само ако някой друг се провали, че посочването на недостатъците на другите ще ни направи по-добри в очите на околните.

2. Да смятаме, че животът се върти около мъжете

Да, мъжете са страхотни, но те не са основната цел на съществуването ни .Не оставяйте приятелката си сама, само защото гаджето ви си тръгва от бара. Не казвайте нещо, с което да злепоставите приятелите си, само за да разсмеете момчето, което искате да впечатлите. Има толкова много неща, които може да правите с приятелките си, които не включват мъже. Не сте се родили, за да намерите перфектния мъж. Да, ще е супер, ако го направите, но има толкова други важни неща, за да бъдете щастливи, които не включват противоположния пол.

3. Да търсите одобрение от другите, особено чрез социалните мрежи

Независимо колко пъти сте казвали на други хора, че не се интересувате от тяхното мнение, те знаят, че не е така. Това често го правят хора, които са несигурни и имат нужда от чуждото одобрение, за да се почувстват добре.

Социалните мрежи превърнаха нашето поколение в ерата на "Виж ме!”. Понякога е нормално да постнете селфи, за да покажете тялото, което сте постигнали с упорити тренировки, или прическата, за която сте отделили час и половина. Но ако вашите селфита са начин да разберете колко струвате от броя на лайковете и коментарите, определено трябва да спрете. Тренирайте, обличайте се и пътешествайте, за да се чувствате добре, а не заради хорското одобрение.

4. Да правите всичко за себе си

Всички имаме проблеми. На всички ни идва да кажем, че не можем повече. Но е време да престанете да бъдете винаги в центъра на вниманието. Вашите приятелки също преминават през лоши и хубави моменти, които имат нужда да споделят с вас. Просто млъкнете за малко и ги изслушайте. Не всичко се върти около вас. Колкото по-скоро го разберете, толкова по-добре за вас.

5. Да се опитвате да бъдете друг човек

Престанете да се опитвате да бъдете някоя друга. Ако не се интересувате от футбол, истинският фен ще разберете, така че няма шанс да го впечатлите. Не се старайте да бъдете прекалено мила, ако това не ви идва отвътре. Хората искат да общуват с други хора, които знаят кои са и не се притесняват да покажат истинската си природа.

6. Да мислите, че емоциите са нещо лошо

Жените сме емоционални същества, затова трябва да спрем да мислим, че е лошо да показваме чувствата си. Да, понякога е прекалено да ревете, защото сте се напили или гаджето ви не си вдига телефона. Разберете - за всичко си има време и място.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама