7 неща, които трябва да направите, ако се чувствате провалени


7 неща, които трябва да направите, ако се чувствате провалени
Снимка: iStock

Сигурно ви познато - с каквото и да се захванете, имате усещането, че то стига до провал, а в същото време имате приятели, които сякаш са родени, за да побеждават. 

Вижте още: Отворено писмо да всички жертви на домашно насилие

Ако често се чувствате като неудачници, този текст  е за вас:

1. Приемете неуспеха като урок, а не като провал

Истината е, че това, което мислите за себе си, ви изгражда много повече като личност, отколкото това, което ви се случва. Опитайте се да гледате на всеки неуспех като урок, който ще ви позволи да изкачите по-високи стъпала.

2. Не се фокусирайте върху резултата, а върху енергията

Ако претърпите неуспех в дадена област на живота си, не се фокусирайте да страдате, че не сте успели, а се опитайте да си спомните първоначалната енергия, която сте имали, грабнете я и започнете битката отново.

3. Бъдете адаптивни

Това, че сте адаптивни към промените и имате гъвкаво отношение в живота, само по себе си е успех. Успешните хора се адаптират и променят, а когато загубата причини неуспех, те просто се преместват в друга област. Загубата на работа, например, може да ви принуди да търсите такава, която може да е по-добра от тази, която сте имали.

4. Дайте си време

Да си вземете почивка и да изчистите ума си може да бъде рецепта за бъдещ успех. Понякога е необходимо да си дадете промяна на обстановката или ваканция, за да излекувате душата си.

Вижте още: 5 начина да станете психически силен човек

5. Оценете ситуацията

Една загуба може да е урок, че може да сте поели твърде голям риск и това ще ви помогне да преоцените стремежите си. Може пък неуспехът ви да се дължи на това, че сте мислили на дребно. Просто трябва да намерите грешката си и да я поправите, а не да се самосъжалявате.

6. Потърсете съвет от други, които може да са имали подобни преживявания

Те може да ви дадат някои идеи, които не сте обмислили сами. Търсенето на ментор в някои случаи може да помогне за преодоляване на загуба. Ученето никога не е нещо лошо. Търсенето на правен съвет, партньор или някой с повече опит в дадена област ще ви бъде полезно.

Вижте още: Писмо от съдбата до теб

7. Имайте вяра в себе си, за да успеете, дори ако провалът наранява самочувствието ви

Ако вие не вярвате в себе си, никой друг няма да го направи. Най-лошата част от провала е възможността да загубите вяра в себе си. Ако това се случи, шансът за успех е минимален. Високото мнение за себе си ви позволява да устоите на препятствия, които със сигурност ще се случат с всеки проект или връзка.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама