7 тайни на жените, които са винаги в добро настроение


7 тайни на жените, които са винаги в добро настроение
Снимка: iStock/Guliver

Вали сняг, студено е, а сте затрупани с толкова много работя, която сякаш няма край. Какво му е хубавото на това? След това идва вашата колежката, която се усмихва, разказва вицовете и се държи сякаш е спечелила от лотарията. Как го прави? Държанието й се дължи на комбинация от някои неща. Ето как някои жени винаги са щастливи и доволни от живота.

1. Те са благодарни

Вие се успивате, мивката е пълна с чинии и вече имате 150 непрочетени писма. Но вместо да изпадате в паника, отделяте няколко секунди, за да оцените, че имате 20 минути, в които може да се насладите на чаша топъл чай и релаксиращ душ, преди да отидете на работа. 

2. Те тренират ежедневно

Правенето на поне 30 минути кардио на ден не само ще ви помогне да влезете във форма за летния сезон, но също така освобождава ендорфини, които ще ви държат спокойни и щастливи цял ден.

3. Те спят достатъчно

Да стоите до късно и да гледате телевизия може да ви действа релаксиращо, но до момента, в който се събудите недоспали на следващата сутрин. Гледайте да си лягате по-рано и се уверете, че си осигурявате поне 7 чаша сън, за да може да се чувствате отпочинали и заредени с енергия. 

4. Те не се тръшкат заради малките неща 

Само защото вашият шеф ви е направил забележка пред останалите ви колеги, това не трябва да проваля целия ден. Поддържайте доброто си настроение и гледайте да запазите положителната си нагласа.

5. Те правят своята среда по-светла

Намерете начин да осветите всяко пространство, в което сте (вашия дом, офис, кола), като заложите на светли нюанси и добавите растение или ваза с цветя. Това ще ви помогне да се чувствате по-добре.

6. Те си играят с домашен любимец

Хората с домашни любимци е доказано, че са по-щастливи, отколкото тези без, затова се гушкайте с вашето поне веднъж на ден, за да подобрите настроението си. 

7. Те медитират

Отделете 15 минути, за да постоите в тишина със затворени очи, преди да започнете деня. Може да се изкушавате да написнете копчето на алармата и да поспите още малко, но изследвания са доказали, че ще забележите разлика в нивата на стреса и настроението си дори само след една седмица на редовно практикуване на медитация.

 

 

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Едно от най-хубавите неща, които могат да ти се случат в живота според мен, е да имаш щастливо детство.

Агата Кристи

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама