8 стъпки, за да станете по-уверени в себе си


8 стъпки, за да станете по-уверени в себе си
Снимка: iStock

Някои хора смятат, че докато навършат 40 години ще са постигнали много, ще са спечелили голямо доверие и ще са станали напълно уверени в себе си. Ще са обичали и загубили. Ще са направили някои гениални ходове, ще са допуснали някои грешки и най-важното - ще са се научили от тях. Но истината е, че това невинаги се случва на 40, на 50, на 60...

За щастие, има някои неща, които можете да сторите, за да ускорите процеса и да започнете да живеете пълноценно и със самочувствие.

1. Напишете постиженията си и нещата, които искате още да постигнете

След това си направете план как да го осъществите и не забравяйте, че по-добре да действате умно, а не бързо.

2. Покажете на тялото си, че ви е грижа за него

Вижте още: 5 начина да станете психически силен човек

Това включва балансирано хранене и редовен спорт.

3. Подобрете начина, по който виждате себе си

Работете върху представата за себе си. Ако не е много добра, разберете защо се виждате по този начин и намерете начин да коригирате това възприятие.

4. Медитирайте

Ако отделяте само 10 или 15 минути на ден за медитация, ще забележите голяма промяна в себе си. Изследванията показват, че практикуването на медитация може да увеличи състраданието, да понижи кръвното налягане, да подобри цялостното благосъстояние и да повиши увереността.

5. Станете ментор на някого

Така ще помогнете на друг човек да достигне вашето ниво, а и ще се почувствате по-полезни, раздавайки знанията си.

Вижте още: 40 истини, които трябва да научите, преди 40 години

6. Присъединете се към хора със сходни интереси

Различни проучвания са установили, че социалната активност е полезна за здравето и благосъстоянието, но според едно канадско изследване принадлежността към групи, които са важни за вас, може да направи дори повече за вашето самочувствие, отколкото само да имате приятели. Разберете какво ви вълнува и се свържете с хора с подобно мислене.

7. Усвоете нови навици

Най-малките промени имат най-голямо въздействие. Изберете едно нещо, което да правите всеки ден – може би да пиете повече вода, да си лягате по-рано или да намалите използването на социални мрежи – и се придържайте към него за един месец. След като достигнете границата от 30 дни, ще се почувствате като преобразени.

8. Правете добрини

Да бъдете добри към другите и към себе си е фантастичен начин да подобрите представата за себе си и да повишите самочувствието си.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Светът е огледало на твоите мисли, чувства и действия и винаги ще ги връща обратно към теб.

Дийпак Чопра

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама