Проблемът да си жена с голямо сърце


Проблемът да си жена с голямо сърце
Снимка: iStock/Guliver

Да бъдеш жена с голямо сърце не е лошо нещо. Докато не стане „отровно“. Докато не си позволиш да се изчерпаш емоционално и психически, давайки сърцето си на други хора. Това е проблемът с това да си жена с голямо сърце - може да е голямо, но винаги забравяте да оставите малко място за себе си.

Това е безкраен и порочен кръг. Разкъсвате се, подарявайки всяко парченце на хора, които си тръгват, забравяйки да върнат остатъците. И продължавате така завинаги, защото просто не ви заложено да направите същото като тях.

Истината е, че сами продължавате да се изцеждате емоционално. Позволявате на другите да ви „прескачат“, защото вашите големи сърца и добри умове сякаш пренебрегват недостатъците на другите хора. Пренебрегвате тези недостатъци, давате втори шанс на хора, които вече са на своя пети, шести или седми шанс.Токсично е, опасно е. Защото любовта, която давате, винаги ще е повече от тази, която получавате.

Затова трябва да разпознаете момента, в който вашите действия не са двупосочни. Трябва да си дадете сметка кога това започва да ви изтощава. И когато стигнете до тази точка – направете всичко възможно, за да спрете. Трябва да се научите да пускате хората. Трябва да спестите малко любов и милост и за себе си. Не позволявайте на сърцето си да бъде кошче за отпадъци. Останете с голямо сърце и знайте кога грешните хора вземат твърде много от вас. Няма човек на този свят, който да заслужава вашата любов и внимание повече от вас самите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Една жена трябва да смекчи сърцето на мъжа, а не да отнеме силата му.

Зигмунд Фройд

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама