Ако искате да промените живота си към по-добро, първо променете своите мисли и думи


Ако искате да промените живота си към по-добро, първо променете своите мисли и думи
Снимка: iStock/Guliver

Чували ли сте някога поговорката: "Страданието обича компанията"? Никога няма да внесете нищо добро в живота си, ако позволявате на лошите мисли да ви превземат.

Понякога започвам да мисля за живота като за бойно поле - разбира се, в метафоричен смисъл. Но дали някой ще отрече, че около нас всеки ден бушуват безкръвни битки, в които често се бием с врагове от миналото?

Получаваме ежедневните си "бойни рани" по различни причини. Това може да бъде труден развод, загуба на любим човек, финансови проблеми, безработица, здравословни проблеми - този списък продължава и продължава. Едно обаче е сигурно: тези емоционални загуби, понесени на бойното поле на ежедневието, могат да сложат край на надеждата да живеем дълъг и проспериращ живот.

Лесно е да оставите отрицателна ситуация да ви смаже и да се откажете, преди да си дадете реален шанс да се възстановите. Именно в такива моменти ставате най-уязвими; вашата емоционална система за предупреждение започва да мига червено от тревога, а вие сте в риск да влезете в негативната зона.

Тогава в главата ви започват да се появяват ужасни, разрушителни мисли, които се изстрелват, като ракета, насочена към никъде. В този момент трябва да сте особено наясно какво мислите и казвате. Последиците от тези експлозивни мисли и думи могат да причинят болезнени емоционални рани, които ви карат да вярвате, че сте били измамени и че сте жертва.

Животът ми е ужасен. (Бум!)

Никога не мога да сбъдна мечтата си. (Бум!)

Никога няма да намеря човек, който да ме обича заради това, което съм. (Бум!)

Този огромен брой бомби под формата на плашещи негативни мисли и думи избухват в подсъзнанието с голяма сила, което ни принуждава да видим (и да продължим да създаваме) нова реалност, която смятате за истинска.

В резултат на това вие губите битката. Отслабвате защитата си и животът ви е пленен от вашите собствени извънконтролни мисли и думи. Сега се чувствате на дъното.

Безнадеждността е опасна, защото когато се откажеш от всяка надежда, всъщност слагаш край на бъдещия си щастлив живот.

Разбира се, има сериозни причини за появата на отрицателни чувства в трудни моменти и е необходима невероятна смелост, за да почувствате благодарност за всички хубави неща в живота, когато сте загубили толкова много.

Ако обаче очаквате да спечелите в трудни моменти, трябва да разберете, че именно настоящото ви възприятие за ситуацията дава или надежда, или ви кара да се откажете.

Ако постоянно мислите как за своя несправедливия живот, ако редовно разказвате истории, че не можете да получите някаква достойна награда от съдбата, винаги ще се чувствате като нещастен човек.

Ако искате да промените живота си към по-добро, започнете със съзнателно промяна на това, което мислите и казвате.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама