Ако искате да промените живота си, направете тези неща


Ако искате да промените живота си, направете тези неща
Снимка: iStock

Не бъдете обсебени от целите си

Да, целите са важни, но в крайния резултат основното е щастието и удовлетворението от постигането на целите. Не става въпрос за медали, похвали, пари и други подобни. Всичко това са прекрасни ползи, но те избледняват пред истинската награда - колко добре сте се чувствали по пътя към постигане на целта си. Може да си мислите, че щом постигнете целта си, животът ви ще бъде перфектен. Но какво наистина се случва? Просто казано, много кратък изблик на радост, а след това и сериозен упадък. В крайна сметка си мислите: „Какво сега?“ Главното е пътят, по който минавате, основното са чувствата. Когато се стремите да постигнете целите си, вие преодолявате ограниченията, които сте си поставили за себе си. Това е хубаво. Когато имате цел, се научавате да се фокусирате и контролирате себе си. Това също е хубаво. Моментът за постигане на целта е приятен, но също така са приятни и моментите, които сте преживели по пътя към тази цел.

АЗ СЪМ ПРИЧИНАТА ЗА МОЕТО ЩАСТИЕ

Бъдете благодарни!

Лесно е да си благодарен за всички хубави неща в живота и дори за малките уроци, шамари и „нали ти казах“. Но пробив в развитието се случва, когато можете да бъдете наистина благодарни за всичко. Дори големите трудности могат да станат ценни, ако можете да научите урок от тях.

Вие сте създателят на живота си.

Благодарността за всичко означава, че ставате силно развит и силно осъзнат човек. Правенето на медитация два пъти на ден също е много приятно. Просто не можеш да се поддадеш на безредици или тревоги, когато кажеш от все сърце „Благодаря!“. Поставете си цел да назовавате всеки ден поне 20 неща, за които сте благодарни. Когато започнете, няма да искате да спирате!

Вземете решение веднага, че сте създателят на живота си

Всички решения, които сте взели, са ви довели до мястото, където се намирате сега (погледнете дома си, ситуацията в отношенията, кариерата, финансовото положение и т.н.). Дори да не ви харесва това, което сте направили, прекрасно е, че сте го направили. Вие. Никой друг. Всичко, което ви заобикаля, сте изтеглили или създали чрез вашите избори. Не се обвинявайте в несъвършени избори. В по-голямата си част те са направени несъзнателно и са базирани на съответните вярвания (повечето от които сте възприели, без дори да го осъзнавате). Изборите ви бяха перфектни, защото ви доведоха до мястото, където сте сега ... до осъзнаването, че имате невероятна сила. Разберете го!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама