7 знака, че е време да промените нещо в живота си


7 знака, че е време да промените нещо в живота си
Снимка: iStock

Първата крачка към съзнателната промяна е най-трудна. Това се дължи на факта, че обикновено не приемаме живота си за прекалено лош, за да направим нещо да го променим. Но 7 знака издават, че е време за промяна. Някои от тях са обективни и показват, че настоящата ситуация не отговаря на очакванията ви. 

1. Нямате достатъчно пари

Този казус може да бъде интерпретиран по два начина - или харчите прекалено много, или доходите ви са прекалено ниски. И ако търсенето на нови източници на доходи е крачка напред, то спестяването на пари е крачка назад. Понякога в ситуацията се намесва и трети фактор - харчите пари за хора, на които не сте длъжни по никакъв начин. 

2. Нямате време за почивка

Няма значение колко сте натоварени и колко дейности изпълнявате - ходите на работа, грижите се за дома и децата си, не забравяйте, че вие сте човек и се нуждаете от почивка. Пълноценният сън е основна потребност, която не може да се пренебрегва постоянно. Ако работата ви изтощава напълно, помислете дали тя е подходяща за вас. 

10 НЕЩА, ОТ КОИТО ДА СЕ ОТКАЖЕТЕ, ЗА ДА СТЕ ЩАСТЛИВИ

3. Нямате желание да се приберете у дома

Това е много лош знак и означава, че или домът ви не е комфортно място за живее, или сте изгубили всякаква връзка с хората в него, или и двете.  Домът е мястото, където трябва да релаксирате и да съберете сили. 

4. Нямате желание за работа

Ако всяка сутрин ставате с нежелание за работа и ви коства много усилия да изпълните служебните си ангажименти, вероятно трябва да помислите за смяна на работното място. 

5. Нямате възможност да се лекувате

Ако нямате възможност да посетите зъболекар или да лекувате хронично заболяване, може би е по-добре да помислите за смяна на работата. 

СИЛНА СЪМ, ЗАЩОТО ПРЕДИ БЯХ ТОЛКОВА СЛАБА

6. Не може да се забавлявате без да консумирате алкохол

Ако за вас е възможно да се отпуснете само с алкохол, това е алкохолизъм. И в случая не става въпрос за консумацията на големи количества алкохол или силни питиета, а за зависимост. 

7. Преди да направите нещо си представяте оценката на другите за действията ви

Ако направеното от вас обективно засяга и други хора, нормално е да мислите за тяхното одобрение. Но ако става въпрос за нещо, което засяга единствено вас, тогава не е нормално да търсите нечие одобрение и най-вероятно става въпрос за емоционална зависимост. В случая трябва да направите нещо - или да се отдалечите от човека, който ви контролира емоционално, или да промените изцяло отношенията си с него. 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама