Ценни уроци за живота от 75-годишна жена


Ценни уроци за живота от 75-годишна жена
Снимка: iStock

Когато бях на 25, се върнах в родния си град, за да намеря работа като мениджър в художествена галерия. Не се чувствах много сигурна в себе си, след като завърших университета, разменях една временна работа за друга и някои лоши отношения за други. Струваше ми се, че най-накрая ставам възрастна - изтощена, нервна и безкрайно уморена от всичко. Никой не ни казва какъв е животът на възрастните; това със сигурност не е гледка за слабите сърца.

Когато всичко започна да придобива чертите на катастрофа, срещнах една прекрасна 75-годишна жена, изкуствовед и музеен инспектор. Замайваща жена, силна, като естествена стихия, беше три пъти по-стара от мен. Тя видя право през мен и затова реши да ми помогне да се "събера". Тази жена ме взе под крилото си и стана мой професионален и духовен наставник. В крайна сметка тя беше дори повече от ментор. Тя беше мой приятел.

Тази прекрасна жена ме научи на три важни урока, които ми помогнаха да се защитя.

Урок 1: Борете се за себе си и желанията си

Тя често казваше: "Не можеш да се опиташ да защитиш всички наоколо, ако не можеш да защитиш себе си!"

Какво означава това?

Попитайте себе си какво искате и се борете, докато не го получите. Нямате какво да губите. Най-лошият възможен изход от събитията е да не получите желаната работа/повишение или пък мъжът, когото харесвате, да не откликне на чувствата ви. Просто трябва да се съберете и да намерите някой, който да каже "да".

Разбирайки този урок, се научих да поемам рискове, като бях сигурна, че по един или друг начин, но в крайна сметка ще успея. Истината е, че зад ъгъла винаги ни чакат нови възможности, важно е само да имате желание да ги създадете за себе си.

5 НАЧИНА ДА ПОСТИГНЕТЕ СВОЕТО "И ЗАЖИВЯЛА ЩАСТЛИВО"

Урок 2: Пазете тайни

"Проблемът на вашето поколение е, че всички мислите, че светът трябва да знае абсолютно всичко за вас! Но ти си единственият човек, който трябва да те познава перфектно!", това ми каза тази 75-годишна жена, като ме гледаше с усмивка. След което тя замълча, стисна устни и погледна право в очите ми, показвайки сериозността на казаното.

Какво означава това?

Запазете нещо само за себе си. В ерата на социалните мрежи хората са склонни да парадират целия си живот за признание, харесвания и/или коментари от приятели и непознати. Но ако искате да поддържате здрав разум, трябва да оставите малко и за себе си.

Трябва да има част от вашия живот и душа, която да е отворена само за вас. Другите хора не бива да ви познават до най-малките подробности. Ако не оставите малко от личността си за себе си, тогава в един момент ще се изгубите.

Урок 3: Изберете вашата компания разумно.

Какво означава това?

Работете, общувайте и се свързвайте с хора, места и неща, които съответстват на това кои сте, в какво вярвате и в какво искате от живота. Всичко останало е загуба на време. Това са нещата, по които светът ще ви съди. Намерете компания, с която да прекарвате приятно време и да споделяте сходни идеи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Силна


Реклама

Никога няма да станеш този, който искаш да бъдеш, ако продължаваш да обвиняваш околните за това, което си.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама