Без значение как се чувствате, изберете днес да бъдете добър човек


Без значение как се чувствате, изберете днес да бъдете добър човек
Снимка: iStock

Предпочитам да бъда мил към себе си и към другите. Всяко предизвикателство е урок, а всеки урок е подарък. Избирам любяща доброта, дори ако трябва да работя усилено, за да я получа.

Често ми се налагаше да изпитвам болка. Много хора ме напускаха, когато най-малко го очаквах или дори когато изобщо не го очаквах. Разбиха ми сърцето, предадоха приятелството ми, трябваше да слушам обидни думи и да пропускам красиви моменти. И реагирах доста остро на всички тези негативни събития.

Защо започваме да се държим така ожесточено във всеки момент, когато нещо започне да върви според непланиран сценарий? Ами ако в отговор на отрицателни обстоятелства, мисли и чувства започнем да демонстрираме любов и доброта? Разбирам, че е по-лесно да се каже, отколкото да се направи. Но аз избирам да приема предизвикателството на съдбата с усмивка на лицето си, макар да знам, че не е лесно. Но щом се концентрирам и намеря правилното настроение, аз започвам да се превръщам от един порочен демон в истински ангел.

С всяка нова зора имаме шанс да започнем нов живот. Шанс да натиснете бутона за нулиране и да отделите известно време за вътрешно преструктуриране в съответствие със собствените си нужди.

Може би някои от нещата, които ни се случиха, не бяха толкова добри, колкото бихме искали - отношенията ни бяха неуспешни и не проявихме правилната доброта към себе си. Но днес имаме чудесна възможност да започнем деня с ясно и добро намерение.

ТОЛКОВА Е ПРОСТО ДА БЪДЕТЕ ДОБРИ - ПРАКТИКУВАЙТЕ ГО

Днес моето намерение е да избера да бъда добър човек

Предпочитам да бъда мил към себе си и към другите. Предпочитам да съм благодарен за всичко, което се среща по пътя. Всяко предизвикателство е урок, а всеки урок е подарък. Избирам любяща доброта, дори ако трябва да работя усилено, за да я постигна. Изберете я и вие!

Започнете деня си с медитация

Концентрирайте се върху себе си. Благодарете на тялото си, че ви държи, на сърцето ви, че ви защитава, и на ума ви, че се учи с вас. Запознайте се с доброта.

Дишайте

Реагирайте на този живот. Поемете дълбоко въздух, признавайки, че всичко, което ви се случва, е или предизвикателство, или пречка. След това бавно направете контролирано издишване, освобождавайки се от стрес и напрежение. И не забравяйте да се усмихнете.

Приемете това, което не можете да промените

Повярвайте, че Вселената се грижи за вас, вие сте на прекрасно пътешествие. Приемете го с любов и доброта.

Изберете доброто си настроение

Помислете какво ви кара да се чувствате щастливи, какво ви изпълва с любов. Припомнете си това усещане. Нека добротата ви изпълни от главата и сърцето до върховете на пръстите ви. Изберете да бъдете добър човек днес.

И тогава всичко ще стане по-лесно, обещавам.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама
Реклама

Независимо дали приемат, или отказват, жените изпитват еднакво удоволствие от това, че са искани.

Овидий

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама