Ценете това, което имате в момента!


Ценете това, което имате в момента!
Снимка: iStock

Когато ви се струва, че животът се разпада, може би всъщност всичко се подрежда и ви предстои нещо много хубаво. Ето защо усещаме този дискомфорт и се чувстваме странно. Приемете всичко, което се случва в момента, като ценен урок! Дори ако тази стойност не изглежда очевидна сега.

Не забравяйте да пазите своята вяра и надежда, дори в моменти, когато ви се струва, че нещата се объркват!

Приемете реалността такава, каквато е.

Избягвайки истинския живот, няма да намерите спокойствие. Вместо да се криете от промяната, погледнете я право в очите. Използвайте я като възможност за растеж в личен план. В резултат на това или ще получите това, което искате, или ще разберете каква трябва да бъде следващата стъпка по пътя към това, към което се стремите.

Мирът и щастието не включват непременно пълно мълчание, отсъствие на усилена работа и различни трудности. Те се придобиват, когато в моменти на пълен хаос можете да поддържате вътрешен мир. Разбира се, това не е лесно да се направи, но в крайна сметка е много по-лесно, отколкото да продължите да приспособявате живота към очакванията си. Когато наистина успеете да се освободите от илюзиите в главата си, намирате спокойствие, щастие и започвате да виждате красотата наоколо.

Честно казано, животът е твърде кратък, за да го изразходвате за борба със себе си. Най-големите разочарования обикновено са резултат от лъжливи очаквания. Отказът от безсмислени очаквания е първата ви стъпка по пътя към щастието.

ИСКАТЕ ЩАСТЛИВ ЖИВОТ? СЛЕДВАЙТЕ ТЕЗИ 14 ПРАВИЛА

Припомнете си, че всичко в този живот минава.

Всяка гръмотевична буря приключва рано или късно. Раните, които ви нанасят, заздравяват. Тъмнината винаги отстъпва на светлината. Въпреки това, често забравяте за това и се убеждавате, че тъмната ивица ще продължи вечно. Не, няма. Нищо не трае вечно. Ако сега се справяте добре, насладете се на момента. И това няма да е вечно. Ако всичко, около вас ви носи мъка и тъга, не се притеснявайте! Този период също ще приключи.

Постоянно нещо свършва и започва нещо ново. Всяка секунда имате нова възможност. Предизвикателството е да се възползваме максимално от тази възможност.

Каквото и да се случи, направете една крачка напред, след това още една и още една.

Най-красивите усмивки, като правило, са тези, които се раждат през сълзите ни. Падането в крайна сметка води до излитания. Всеки край е ново начало!

Всяка грешка, провал и загуба сама по себе си води до определено решение. Във всяко от тях се крие урок как да станеш по-добър и да получиш желания резултат следващия път.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Без жената мъжът е просто нелепа шега.

"Цар Плъх"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама